Bordo Mavi Gençlik Spor kısa süre önce kurulmasına rağmen gurumuz oldu.  Futbol, Voleybol ve Cimnastik branşlarında faaliyet gösteren Bordo-Mavili ekip ilk olarak Bölgesel Amatör Lig Kadın voleybol Ligi'ne katılım sağladı. Bu grupta Artvin Hopa Voleybol, Rize Ardeşen ve Beşikdüzü Yelken Kulübü ile karşılaşan Bordo Mavili ekip bu maçlarda rakiplerini yenerek grubu şampiyon tamamladı. Haziran ayında yapılması planlanan final grubuna katılmaya hak kazandı.
 
Bordo mavi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Selahattin Baba hedeflerinin final grubunda da şampiyon olarak 2. Lig’e çıkmak istediklerini söyledi. Hedeflerinin gelecek sezon Yomra'da bayan voleybol takımının 2. Lig maçlarını oynayacağını ve bayan voleybolun ülkemizin ve şehrimizin tanıtımı açısından güzel işlere imza atacağını belirten Kulüp Başkanı Baba, “Gençleri spora teşvik ediyoruz. Bu anlamda bir çok projemiz var” dedi.

Kulüp Başkanı Selahattin Baba yaptığı açıklamada, “Kısa sürede kurulmamıza rağmen doğru ekip ile birlikte kısa sürede kulübümüz çok iyi yol kat ederek güzel işlere imza attık. Genç bir yönetim oluşturarak başarıya imza attık. 

Heyecanımız yüksek, sporu seven insanlarla birlikte yol yürüyoruz. Kadın Voleybol Bölgesel Amatör Lig’de ilk üç maçımızı kazanarak grubu şampiyonluk olarak tamamladı. 2. Lig’e çıkmak için bütün çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Takımımıza ve Teknik Heyetimize son derece güveniyoruz. Teknik Patronumuz Coşkun Karadeniz ve Furkan Esentürk hocalarımız takımızı çok iyi çalıştırarak başarının mimarı oldular. Bu çabalarından dolayı kendilerine de teşekkür ediyorum. 
Bu süreçte bizlere destek olan başta Yomra Belediye Başkanımız sayın Mustafa Bıyık olmak üzere, Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak’a, Yomra'daki siyasi parti başkanları ve yöneticilerine, Sivil Toplum Kuruluşu başkanlarına, kulübümüzün kuruluş aşamasında Gençlik Spor İlçe Müdürü olan ve bizleri spora teşvik eden Cengiz Aydoğdu Müdürümüze teşekkür ediyoruz” dedi. 

ERBAY TAKIMIN BAŞINA GETİRİLDİ

Öte yandan Bordo Mavi Gençlik Spor Kulübü futbol branşında da güzel işlere imza atmaya devam ediyor. 14 yaş grubunda yer alan Bordo Mavi Trabzon Gençlik Spor Grubunda karşılaştığı 6 müsabakadan 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak yoluna emin adımlarla devam ediyor. Futbol branşında Bordo-Mavili ekip altyapının başına Galatasaraylı eski oyuncu İlker Erbay’ı getirerek takımı kendisine emanet etti. 

İlker Erbay Kimdir?

İlker Erbay futbol kariyerine 6 yaşındayken Galatasaray SK alt yapısında başladı. 17 yaşına kadar altyapının tüm yaş gruplarında oynadıktan sonra Fatih Terim yönetiminde Galatasaray SK A takımında görev aldı. Türkiye genç milli takımın U14, 15,16, yaş kategorilerinde forma giydi.  14 profesyonel futbol takımında 2 UEFA Avrupa maçı olmak üzere 310 resmi müsabakada sahaya çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen kursu tamamlayarak Avrupa futbolunun resmi yönetim organı olan UEFA’nın B lisanslarında antrenörlük diplomasını almaya hak kazandı. Türkiye futbol okulu faaliyetleri doğrultusunda Galasaray, Fenerbahçe ve Paris Saint Germain kulüplerinin resmi futbol okullarında antrenör olarak görev yaptı. 
 

Editör: TE Bilisim