BİR OTELDE BULUŞTULAR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Başkan Vekili Servet Yardımcı ile Kulüpler Birliği’ni temsilen başkan Ahmet Ağaoğlu, Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ve MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın dün İstanbul’da yerini gizledikleri bir otelde yaptıkları buluşmada 2 saat süren görüşmede MHK yapısının kökten değişmesi için Kulüpler Birliği’nin hazırladığı 3 maddelik taslak üzerinden kesin anlaşmaya varılıp el sıkışıldı.

BABA-OĞUL, AMCA-YEĞEN!

Buna göre enine boyuna tartışılan bu taslak şu sonuca bağlandı. 1- MHK'nin yapısındaki aynı soyadına sahip ve akrabalık ilişkisi bulanan hakemlerle yollar kesin olarak ayrılacak. 2- Üst üste aynı hataları ısrarla yapan ve sürekli olarak tartışılan isim haline gelen hakemlerin bundan sonra üstleri çizilecek. 3- Ortak bir kurul oluşturulacak. Bu heyet hiç vakit kaybetmeden yeni yapı için çalışmalara hemen başlayacak.

7 HAKEM DÜDÜĞÜ ASACAK

Bilindiği gibi Kulüpler Birliği geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapmış ve MHK içerisinde bir değişime gidilmesi, nihai çözüm bulunana kadar hakem atama sistemi olan üçlü hakem atama yerine tüm üyelerin belirlenmesi ile hakem görevlendirmesi yapılması, sezon sonu itibariyle içlerinde üst düzey hakemlerin de yer aldığı 7 hakemin görevlerine son verilmesi yönünde bir karara varmıştı.

Editör: TE Bilisim