Bordo-Mavili ekip, 2.dakikada Sörloth’un golü ile öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı
 
ERKEN GELEN GOL
 
Trabzonspor, Süper Lig’in 29.hafta maçında Medical Park Stadı’nda Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz hafta Alanya deplasmanında kaybettiği iki puanı telafi etme adına Başkent ekibi karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıkan Trabzonspor müsabakaya fırtına gibi başladı.
 
 Bordo-Mavili ekip, karşılaşmanın henüz 2.dakikasında Sörloth’un golü ile 1-0 öne geçti. 26.dakikada Scarione’nin mutlak pozisyonunda Uğurcan beraberlik golüne engel oldu. 44.dakikada Sörloth mutlak bir pozisyondan yararlanamazken Fırtına ikinci golden oldu. İlk 45 dakika 1-0’lık skorla Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
 
UYDURUK PENALTI
 
Müsabakanın ikinci yarısında Trabzonspor inanılmaz bir panikle oynadı. Ankaragücü kalesinde son final vuruşlarını yapamadı. Müsabakanın 58.dakikasında Bilal, Ankaragücülü oyuncu Atila tarafından ceza sahası içinde yaka paça düşürüldü.
 
Abdulkadir Bitigen ile VAR hakemi Suat Arslanboğa oyunu deevam ettirdi. Karşılaşmanın 61.dakikasında Ankaragücü atağında ortalanan top Pereira’nın sırtı dönük pozisyonda eline geldi. Hakem Abdulkadir Bitigen olmayan penaltıyı verirken VAR hakemi Suat Arslanboğa’nın ise devreye girmemesi tam bir skandaldı. 63.dakikadaki penaltı golü ile skor 1-1 oldu. Kalan dakikalarda skoru lehine çeviremeyen Trabzonspor sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Son iki maçta 4 puan kaybeden Trabzonspor, şampiyonluk yolunda çok ağır bir yara aldı. 
 
STAT: Medical Park
 
HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen?, Kemal Yılmaz*, Murat Erdoğan*
 
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır**, Pereira* (Dk.84 Da Costa*), Hüseyin Türkmen**, Campi** (Dk.84 Doğan*), Novak**, Abdulkadir Parmak* (Dk.39 Bilal Başaçıkoğlu**), Jose Sosa**, Ndiaye**, Guilherme* (Dk.68 Koray*), Abdülkadir Ömür**, Sörloth**
 
ANKARAGÜCÜ: Ricardo*, Pinto*, Pazdan**, Kulusic*, Atila**, Faty**, Sedat* (Dk.90 Stanojevic?), Scarione* (Dk.64 Michalak*), Rodrigues*, Lobzhanidze* (Dk.79 İlhan*), Orgill*
 
GOLLER: Dk.2 Sörloth (Trabzonspor), Dk.63 Rodrigues (P) (Ankaragücü)
 
SARI KARTLAR: Pazdan, Kulusic, Sedat, Scarione, Pinto, Rodrigues, Orgill (Ankaragücü), Abdülkadir Ömür, Pereira, Campi, Sosa (Trabzonspor)
 
KIRMIZI KART: Dk.82 Rodrigues (Ankaragücü)
Editör: TE Bilisim