BÖYLE BİR KARAR ALINAMAZ

Korona virüs salgınından ötürü ertelenen liglerin 12 Haziran’da başlayacağı TFF Başkanı Nihat Özdemir tarafından daha önce duyurulmuştu. 20 Mayıs Çarşamba günü greçekleştirilen son toplantıda TFF ve Kulüpler Birliği bir araya gelerek 12 Haziran tarahinde ortak karar almıştı. Ancak söz konusu toplantıda yaşananlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. TFF Başkanı Nihat Özdemir, bu toplantıda 7 kulübün (Kayserispor, Konyaspor, Kasımpaşa, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Malatyaspor ve Çaykur Rizespor) kendilerine ‘Ligler oynansın ama küme düşme olmasın’ yönünde talepte bulunduğunu açıklamıştı.

DÜNE KADAR SPORCU SAĞLIĞI DİYORDUNUZ

Toplantıda gelen bu talebin ardından büyük bir tartışmaların yaşandığı belirtildi. Konu ile ilgili yaşananları köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Tahir Kum’un verdiği bilgilere göre Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Göztepe Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil de bu 7 kulübün önerisine destek verdi. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da bu önergeye şiddetle karşı çıkarak, “Çok samimiyetsizsiniz! Düne kadar sporcu sağlığı diyordunuz, şimdi 'düşme kalkarsa oynarız' diyorsunuz. Küme düşme kalkarsa lig oynanmaz” ifadeleriyle tepki gösterdi. 

BAŞLADIKTAN SONRA ARA OLURSA…

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun toplantıda tedirgin olduğu konu hakkında öneride bulundu. Ağaoğlu’nun müsabakaların başlamasından sonra yaşanacak herhangi olumsuz bir gelişme sonrası, ligin tamamlanamaması halinde, sezonun bugünkü mevcut haliyle tescil edilmesi gerektiği yönündeki tezi ve bunun 12 Haziran öncesi TFF tarafından deklare edilmesini talep etti. Ağaoğlu’nun, “Başladık, iki-üç hafta sonra aksi bir karar alındı, o sıra puan durumunda yerler değişti. Bu sezon, o son haliyle değil bugünkü mevcut haliyle tescil edilebilir” görüşünün altını ısrarla çizdi.
 
Editör: TE Bilisim