Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun da katıldığı törenle 1 yıllık sözleşme imzalayan Pereira’nın oldukça mutlu olduğu gözlendi. Başkan Ağaoğlu imza töreninde şunları söyledi;
 
“Joao Pereira futbolu Trabzonspor'da bırakmak istediğini söyledi, 1 yıllık anlaştık. Kontrat ücreti konusunda bizi hiç üzmedi. Her iki tarafı da mutlu edecek sözleşme imzaladık. Taraftarın tabiriyle bizim küçük eniştemiz. Geçtiğimiz hafta Bilal ve Majeed Hosseini ile olan opsiyonumuzu da kullandık. Önümüzdeki sezon devam edecekler” dedi.
 
“SOSA DA DEVAM ETMEK İSTİYOR”
 
Jose Sosa konusunda da konuşan Başkan Ağaoğlu, “Jose Sosa bizimle devam etmek istiyor, bizim kaptanımız. Bizimle birlikte sıkıntılı süreçte çok önemli sorumluluklar aldı. Hakkındaki spekülasyonlara herhalde bu sözlerle nokta koymuş oluyoruz. Sosa bizim için sadece bir futbolcu değil. Futbolu burada bırakmaları en büyük arzumuz, bıraktıktan sonra da bu kulüpte alabilecekleri görev varsa burada devam etmeleri en büyük arzumuz. Pereira'yı yakından tanıyoruz, onun 1 lirası başka futbolcunun 10 lirası...
 
Finansal olarak ona çok güvendiğimiz için büyük ihtimal CEO olarak burada görev alacak. Kulübün kasasını ona emanet edeceğiz şaka bir yana” ifadelerine yer verdi. Pereira'ya teşekkür eden Başkan Ağaoğlu, “Kendisiyle burada başarılara imza atacağız. Önümüzde kupa maçları ve 8 final maçı var. Bu şehrin insanlarının hayali var, inşallah o hayal için mücadele edip o noktaya ulaşacağız” dedi.
 
‘BU SENE TARİH YAZABİLİRİZ’
 
Joao Pereira ise açıklamasında şöyle konuştu; “Herkese bana güvendikleri için teşekkür ederim. Trabzonspor'a ilk geldiğimde bu kadar 3.5 yıl süreceğini düşünmemiştim açıkçası. Geldiğimden beri en iyisini vermeye çalıştım. Takımımız yıllardır daha iyisini yapmaya çalışıyor. Bu sene tarih yazmaya çok yakınız. Kalan 8 maçı alırsak yıllardır beklediğimiz ana ulaşacağımıza inanıyorum.

Taraftarımıza ve Trabzon insanına çok teşekkür ederim, aileme inanılmaz sevgi gösterdiler. Ailem burada mutluysa ve ben burada kalıyorsam onların sayesinde. Belki kupalar sözü veremem ama sözünü vereceğim şey burada elimden geleni yapacağıma ve terimin son damlası için koşacağımın sözünü verebilirim.”

Editör: TE Bilisim