Torino ile oynanan hazırlık maçında gurbetçi taraftarlar hem tribünleri doldurdu, hem takımlarını izledi hem de hasret giderdiler.

Trabzonspor taraftarının takımlarına olan aşkının tarifi yok. Bordo-mavili takımın Avusturya’da devam eden yurt dışı 2.etap kampı kapsamında oynadığı ilk hazırlık maçına gurbetçi taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Taraftarlar önce takımın kamp yaptığı Royal Panorama otelinin önüne gelerek toplandı. Burada takımlarının lehine tezahüratlarda bulunan bordo-mavili taraftarlar futbolcuların otelden çıkışı ile büyük coşku yaşadı. Takım otobüsünü tıpkı şampiyonluk sezonunda olduğu gibi meşalelerle ve marşlar eşliğinde maça uğurlayan taraftarlar ortaya çok güzel görüntüler çıkmasına da vesile oldu. 

Karşılaşmadan önce maçın oynandığı statta Trabzonspor’un ‘Biz Dar Sokaklarında’ marşı çalmaya başlayınca taraftarlar adeta coştu. Taraaftarlar Teknik Direktör Abdullah Avcı ile futbolculara sevgi gösterisinde bulundu. Maçın oynandığı Sportstadion Langau Kitzbühel stadı ise adeta karnaval yeri gibiydi. Kaşkolları ve formalarıyla gelen gurbetçi taraftarlar takımlarına olan hasretlerini gidermek için unutulmaz anlar yaşadı. Sadece Avusturya değil başta Almanya, İsviçre, Fransa gibi ülkelerden gelerek takımlarını izleyen taraftarlar maç öncesi ve maç sonrasında takımlarına büyük ilgi gösterdi. 

Bordo-mavili formalarıyla alanı Akyazı Medikal Park Stadı’na çeviren bordo-mavili taraftarlar maç sonunda da sahaya girerek tıpkı şampiyonluğun yaşandığı günü yeniden yaşadılar. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile sahaya giren taraftarlar Avcı’ya “Hocam size güveniyoruz. Bizim yüzümüzü güldürmeye devam edin” dediler. Futbolcuların etrafını saran taraftarlar onlarla bol bol fotoğraf çektirip imza almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Bakasetas, Abdülkadir Ömür ve Berat Özdemir diğer futbolcuların aksine uzun süre sahada kalarak hiçbir taraftarın isteğini kırmayarak onlarla fotoğraf çektirdi.

Futbolcular ve taraftarlar arasında öne çıkanlar

Maçın bitiş düdüğü ile kendilerini sahaya atan gurbetçi taraftarlar buldukları futbolcularla fotoğraf çektirmek için büyük çaba harcadı. 

KUZEY’E BÜYÜK SEVGİ

Trabzonspor’un başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır’ın minik oğlu Kuzey kendisini maçın oynandığı sahaya bıraktı. Annesinin elinden ayrılarak önce ısınan babasını izledi ardından dayanamayarak sahaya girdi. Herkesin büyük sevgi gösterdiği Kuzey hareketleri ile de basın mensuplarının objektiflerine yansıdı. 

ÇOCUĞUNU ALAN GELDİ

Karşılaşmada en çok dikkat çeken ise minik Trabzonspor taraftarları oldu. Çocuğunu alan herkes adeta maça koşmuştu. Babalar kızlarını ve oğullarını omuzlarına alarak maçı izledi.

DOSTLUK

Trabzonsporlu ve Galatasaraylı iki minik taraftar ise günün en çok ilgi gösterilenleri oldu. Trabzonspor ve Galatasaray formalarıyla maçı izlemeye gelen bu iki minik taraftar maçı birlikte yan yana omuz omuza izledi. Bordo-mavili taraftarlar da bu iki taraftara sevgi gösterisinde bulundu. 
  
FORMAMI İMZALAR MISIN

Maçın bitiş düdüğü ile sahayı dolduran gurbetçi taraftarlar ilk önce hangi futbolcuya gideceklerini şaşırdı. Bir küçük taraftar da soluğu yeni transfer Larsen’in yanında aldı. Larsen’e “formamı imzalar mısın?” diyen taraftar daha sonra oyuncuyla bir de fotoğraf çekildi. 

61.DAKİKA ŞOVU

Trabzonspor taraftarları sadece Trabzon’da değil bulunduğu her yerde 61.dakika şovunu asla ihmal etmiyor. Torino ile oynanan maçın 61.dakikasında yine meşale yakan yapan bordo-mavililer müthiş bir görsel şova imza atmış oldu.
Nurgül GÜNAYDIN

Editör: TE Bilisim