Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son anda elinden kaçıran, Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Trabzonspor bu sezona hayal kırıklığı ile başladı. Yeni teknik ekip ve yeni oyuncu kadrosu ile yeni sezona büyük umutlarla başlayan Trabzonspor geride kalan 6 maçta yalnızca 5 puan toplayabildi. Tek galibiyetini de ligin üçüncü haftasında sahasında 3-1’lik skorla Yeni Malatyaspor karşısında alan Bordo-Mavili ekip, 3 maçta yenildi, 2 maçtan da beraberlikle ayrıldı.
 
BU SÜREÇ NASIL AŞILACAK?

Zorlu bir süreçten geçen Trabzonspor’da teknik direktör değişikliği yapılması bekleniyor. Ancak teknik direktör değişikliğinin da çözüm olmayabileceği yönünde yorumlar yapılıyor. Trabzonspor’un lider özellikli bir oyuncu eksikliği hissettiği belirtiliyor. Yeni oyuncuların büyük çoğunluğu henüz tam olarak uyum sağlamış değil. Bir de yaşanan sakatlıklar ve hastalıklardan ötürü ideal kadrosuna bir türlü kavuşamayan Trabzonspor’un bu zorlu süreci nasıl atlatacağı merak ediliyor.

Son 45 sezonun en kötü başlangıcı

Süper Lig’in 6’nıcı haftasında Fenerbahçe’ye mağlup olup 5 puanda kalan Trabzonspor, ilk 6 haftalar itibariyle son 45 sezonun en kötü başlangıcını yaptı. Bordo-Mavili takım sadece lige ilk çıktığı sezon olan 1974-75'te ilk 6 haftada 4 beraberlik 2 yenilgi ile 4 puanda kalmıştı.
 
HAYAL KIRIKLIĞI

Trabzonspor geçen sezon uzun süre şampiyonluk potasında yer almış, ligin en çok gol atan takımı olmuş aynı zamanda da Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmıştı. Teknik adam değişikliklerinin ardından kadrosu da büyük ölçüde değişen Bordo-Mavili takım, yeni sezonda adeta hayal kırıklığı yaşattı.
 
Editör: TE Bilisim