BİTTİ DERKEN YENİDEN BAŞLADI

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki son maçında Karadağ'ı deplasmanda 2-1 mağlup ederek grubu ikinci sırada tamamladı ve Dünya Kupası finallerine katılmak için play-off oynama hakkını kazanan A Milli Takım’da büyük bir mutluluk var. Podgorica Şehir Stadyumu'nda oynanan maçta Ay-Yıldızlıları galibiyete taşıyan golleri 22. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 60. dakikada Orkun Kökçü attı. Maçta ev sahibi takımın sayısını ise 4. dakikada Beciraj kaydetti. Millîler bu sonuçla puanını 21'e yükseltip ikinciliği elde ederken son maçında Norveç'i 2-0 mağlup eden Hollanda, grup lideri olarak Dünya Kupası finallerine doğrudan katılma hakkını elde etti.

SIRAD APLAY-OFF ETABI VAR

Türkiye'nin de mücadele edeceği Dünya Kupası play-off etabında, Avrupa Elemeleri'nde gruplarında ikinci sırada yer alan 10 takım ile Uluslar Ligi'nden gelen 2 takım yer alacak. Seri başı uygulamasının olacağı kura çekimi sonunda 12 takım 4'erli 3 play-off yoluna ayrılacak. A Millî Takım kura çekiminde seri başı olmayacak. Kura çekimi 26 Kasım Cuma günü TSİ 19.00'da İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA merkezinde gerçekleştirilecek.

MUHTEMEL RAKİPLER

Takımlar gruplarında tek maç üzerinden yarı final ve final maçları oynayacak. Play-off'larda yarı final maçları 24 Mart, final maçları ise 29 Mart'ta yapılacak. Play-off yarı final maçları, seri başı takımların ev sahipliğinde oynanacak, final maçlarının ev sahipleri ise kura ile belirlenecek. Play-off etabından toplam 3 takım daha Katar biletini alacak. Bu arada Türkiye’nin muhtemel rakipleri ise şöyle;

Seri başı ülkeler:

Portekiz

İskoçya

İtalya

Rusya

İsveç

Galler

Seri başı olmayan ülkeler:

Türkiye

Polonya

Kuzey Makedonya

Ukrayna

Çekya

Avusturya

Editör: TE Bilisim