SABIR, AKIL VE SONUÇ ODAKLI

Sezona hayal kırıklığı yaratarak başlayan ancak Abdullah Avcı’nın gelişi ile çok farklı bir kimliğe bürünen Trabzonspor her hafta üzerine koyarak ilerliyor. ‘Bittik’ denen noktadan zirveye ortak olacak seviyeye gelen Bordo-Mavili ekipte tecrübeli teknik adam Avcı’nın emeğini ve deneyimini kimse yadsıyamaz. Sabır, akıl ve sonuç odaklı ilerleyen Avcılı Fırtına, uzun ve meşakkatli yolu sabır ile işledi. Avcı, takım halinde savunmanın nasıl yapılacağı yönünde adeta ders verdi. Geçtiğimiz sezon ki gibi olmasa da hücumdaki sorunlarını da çözen Fırtına, gelinen noktada zirve yarışının ortağı oldu.

BU FIRTINA DİNMEZ

Her geçen gün gücünü daha da artırıp Süper Lig’i kasıp kavuran Fırtına şimdi de Fenerbahçe’yi gözüne kestirdi. Başakşehir’i mağlup ederek ligde 7’de 7 yapan ve son 17 sezondaki en uzun galibiyet serisine ulaşan Trabzonspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Fenerbahçe derbisine odaklandı. Fırtına, ezeli rakibini devirip tam anlamıyla şampiyonluk yarışına girmeyi hedefliyor. Trabzonspor için bu maç aynı zamanda yeni bir rövanş anlamı taşıyor. Öyle ki Bordo-Mavililer, ligin ilk yarısında Kadıköy’de oynanan karşılaşmada Fenerbahçe’ye 3-1’lik skorla mağlup olmuştu.

PUANI EŞİTLEME FIRSATI

Abdullah Avcı yönetiminde hesap kapatarak ilerleyen Trabzonspor; Beşiktaş, Denizli, Gaziantep ve Başakşehir’in ardından Kanarya’yı da mağlup ederse, sezonun ilk devresinde takıldığı 5 takımı 2021’de yıkmış olacak. Bordo-Mavili ekip, ezeli rakibi Fenerbahçe’yle Akyazı’da oynadığı son 3 resmi maçın 3’ünü de kazanmayı bilmişti. Bu arada Süper Lig’de üst üste oynadığı son 7 maçı kazanan Fırtına, evinde de üst üste 4 müsabakadan galip ayrıldı. Fırtına, Fenerbahçe maçını da kazanıp galibiyet serisini sürdürme ve rakibi ile puanını eşitleme adına tek yürek olmuş durumda.

ZORLU FİKSTÜR

Süper Lig’de son 10 maçtır mağlup olmayan (9G,1B) Trabzonspor’u zorlu bir fikstür bekliyor. Pazar günü sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek olan Fırtına üst üste Kasımpaşa (D), Alanyaspor, BB Erzurum (D) ve Ankaragücü maçlarına çıkacak. Avcılı Trabzonspor için her maç final niteliği taşıyor. Haftalar ilerledikçe zirve yarışının kızıştığı ligde Trabzonspor’un alacağı sonuçlar kadar rakiplerin de ne yapacağı çok önemli. Bordo-Mavili ekip şu anda tamamen Fenerbahçe maçına kilitlenmiş durumda. 6 puan değerindeki müsabakayı kazanıp rakibi ile puanını eşitleme fırsatı yakalayan Bordo-Mavililer bu şansı iyi değerlendirmekte kararlı

SIRADAKİ 5 MAÇ

  • FENERBAHÇE
  • KASIMPAŞA (D)
  • ALANYASPOR
  • BB ERZURUM (D)
  • ANKARAGÜCÜ
Editör: TE Bilisim