KAMP ÇOK İYİ GEÇTİ

Çaykur Rizespor’un Paraguaylı golcüsü Samudio, Antalya kampında A Spor’un sorularını yanıtladı. Antalya kampını değerlendiren Samudio, “Kamp çok iyi geçti. Psikolojik olarak iyi geçmesinin sebebi de geride bıraktığımız iki maçı kazanmamız oldu. Çok iyi skorlar aldık. Herkesin beklemediği ama bizim uzun süredir beklediğimiz ve istediğimiz sonuçlar oldu. Bu nedenle Antalya kampımız çok iyi geçti diyebilirim” dedi. Bülent Uygun’un göreve gelmesiyle birlikte takımda önemli şeylerin değiştiğine değinen Samudio, şöyle devam etti;

HOCAMIZ ÖZGÜVEN GETİRDİ

“Son iki maça gelene kadar sıkıntılı bir durumumuz vardı. Hoca değişikliğine gidildi. Bülent hocamız çok tecrübeli. Süper Lig’de sürekli görev yapmış bir hoca olduğu için hem ligi tanıyordu, hem de bizi zannedersem izlemiş, bütün futbolcuları tanıyordu. Hem mental açıdan hem de fizik olarak yeteneklerini sahaya yansıtması açısından biliyordu. Bütün takımla konuştu. Bence değiştiren şey buydu, güven aşıladı. Taktiksel olarak da çok iyi şeyler anlattı. Biz de sahaya çıkıp gerekenleri yaptık. İki maç yeterli değil. Ligde daha 11 maç var. Umarım bu iki maçın yansımaları devam eder ve ligi iyi bir noktada bitiririz.”

TÜRK MİLLİ TAKIMI AVURAP’DA ÖNE ÇIKIYOR

A Milli takımın maçlarını izlediğini de ifade eden Samudio, “Maçları izledim. 4 yıldır Türkiye’de olduğum için Türk Milli takımının taraftarıyım. Bütün maçlarını izliyorum zaten. Ben kendi açımdan gururlandığımı söyleyebilirim. Hollanda ve Norveç karşısında müthiş galibiyetler aldılar. Türk Milli takımı gerçekten çok iyi bir performans ortaya koydu. Özellikle genç oyuncular büyük takımlarda oynuyorlar, iyi bir performans sergilediler. Çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Çok büyük bir hoca ve büyük bir potansiyel var. Türk Milli takımının çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum” dedi.

UĞURCAN, BURAK, HAKAN’I BEĞENİYORUM

A Milli takımda beğendiği oyuncuları da sıralayan Samudio, “Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan’ı biliyorsunuz. Çok beğeniyorum. Ozan, Burak ve Hakan’ı beğeniyorum. Gerçekten çok iyi performans ortaya koyuyorlar. Türk Milli takımı Avrupa’da öne çıkan milli takımlardan biri ve çok daha iyi duruma geleceğini düşünüyorum. Çok da zorlanmadan Dünya Kupası’na gideceğini ve hatta Dünya Kupası’nı da renklendireceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HOCAMIZIN VERDİĞİ TAKTİKLERİ UYGULADIK

4-3 kazanılan Galatasaray maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeşil-Mavili oyuncu Samudio, “Ben o hafta çok çok iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Hocamız oynamamız gereken taktiği ezberletti gerçekten. Galatasaray’ın stoperlerinin çıkarken top kaybedebileceğini ve bizim pres yaparak topları kapabileceğimizi gol pozisyonlarına girebileceğimizi söyledi. Kompakt birlikte oynarsak birçok şeyi maç içerisinde çözebileceğimizi söyledi. Hocamızın neredeyse söylediği her şey çıktı. Biz de bunları harfiyen uyguladık ve bu skor ortaya çıktı. Tabi ki Galatasaray’ın iki forvetle oynaması ofansif gol atma isteğini gösteriyor, çok iyi iki forvet. Ama biz dediğim gibi hocamızın dediklerini aynen yaparak galibiyeti elde ettik” şeklinde konuştu.

İŞLER YOLUNDA GİTMEYİNCE HOCA DEĞİŞİYOR

Süper Lig’de çok fazla teknik direktör değişikliğinin yaşanmasıyla ilgili de düşüncelerini paylaşan Paraguaylı golcü şunları belirtti; “Bence Türkiye ligi çok özel bir lig. İnsanların futbola karşı çok büyük bir aşkı, sevgisi var. Biraz işler yolunda gitmediği zaman ise insanların sabrı da çok az oluyor. Kulüpler de duruma müdahale etmek açısından ne yapabileceklerini düşünüyorlar. İlk önce tabi ki hoca değişikliği akıllarına geliyor. Çünkü birçok oyuncu var, oyuncuları o kısa sürede değiştiremezsin. Kendi dinamiği içinde normal olarak görüyorum.”

SUMUDICA İLE SORUN YAŞADILAR MI?

Bir önceki teknik direktör Sumudica ile ilgili aralarından bir problem olup olmadığı sorusan Samudio, “Süper Lig seviyesine gelmiş oyuncuların hepsi kazanma isteği, hırsı çok fazla olan insanlar. Sumudica ile şöyle bir durumu oluştu. Skor alamadığınız zaman her maç sonrası sinirler ve stres artıyor. Sumudica ile olan oydu bence. Ben iyi bir hoca olduğunu düşünüyorum. Gaziantep’te kendisini kanıtları zaten. Ancak burada pozitif olumlu sonucun gelmemesinden dolayı işler gitmedi ve sinir stres arttı ve doğal olarak bir ayrılık oluştu” dedi.

RİZE BENİM İKİNCİ EVİM GİBİ

4 yıldır Çaykur Rizespor’da oynadığını ve Rize’yi çok sevdiğini ifade eden Samudio, “Ben gerçekten Rize’de kendimi evimde gibi hissediyorum. Çünkü Rize’deki insanların hepsi ailelerinin bir bireyiymişim gibi davranıyorlar bana. Buraya babam, annem, erkek kardeşim, amcam geldi. Çok çok beğendiler. İnsanların bana davranışlarından bu duygunun gerçek olduğunu gördüler. Rize’de kendimi her şeye alışmış bir aile bireyi olarak görüyorum. Çay ile ilgili de daha önce söylemiştim. Bir pembe dizi var Türkiye’de çekilen ve Paraguay’da gösterilen. Arkadaşlarım da bana sormuşlardı ‘Her bölümde bu içtikleri şey nedir?’ diye. Ben de ‘Çay’ olduğunu, Rize’de üretildiğini söyledim. Bizim de Paraguay’da geleneksel olarak içtiğimiz bir çay var ona da benzediğini söyledim. Artık Paraguay’da çayın ne olduğunu ve Rize’de üretildiğini herkes biliyor” ifadelerini kullandı.

KENDİSİNİ ZORLAYAN SAVUNMACILAR

Şampiyon adayı konusunda sorulan soruyu Samudio, “Şu an için bunları konuşmak çok erken. Dört aday var. Dördünden biri de olabilir. Çok kısa sürede birçok maç oynanacak” diye yanıtladı. Kendisini en çok zorlayan savunma oyuncusu olarak Beşiktaş’tan Vida ile Welinton’u söyleyen Samudio, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un savunma oyuncularını da çok beğendiğini ifade etti. En iyi kaleci olarak ise Galatasaraylı eldiven Muslera’yı her zaman bir numaraya koyduğunu belirten Samudio, en iyi hücumcu olarak da Hataysporlu oyuncu Boupendza’nın çok iyi bir sezon geçirdiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim