İSKENDER GÜNEN (SABAH): Roma maçı sonrası hayal kırıklığının yanı sıra mental ve fiziksel anlamda da sorunlar olması doğaldır. Rakip Giresunspor ile oyuncu kalitesi açısından Trabzonspor lehine büyük farklar var ama bir başka gerçek de her maçın kendi içinde zorluğu olmasıydı. Trabzonspor böyle bir takıma karşı oyun olarak beklenenden uzak görüntüler vermesine rağmen kendisine gerekli 3 puanı aldı. Uzun lig maratonunda inişler çıkışlar mutlaka olacaktır. Ama hedef şampiyonluk ise her ne kadar oyun dünkü gibi istenilen düzeyde olmasa da karşılaşmayı lehinize bitirmek size büyük bir avantaj sağlar.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ): Trabzonspor bir değişimin içinde takibi. Bu değişim savunma dengesini de oturtarak daha olumlu ve yüksek bir seviyeye çıkacaktır. Çünkü bu maçlar takımınızın oyun felsefesi ve oyun birlikteliğiyle beraber, hafızasını da değiştirecek önemli maçlardır. Buradan çıkarılacak dersleri de Abdullah Avcı ve öğrencilerinin en iyi şekilde alacağını düşünüyorum.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Trabzonspor için tedavi süreci başladı. Şu ana kadar kayıpsız ilerlemek elbette önemli. Uzun maratonda bazen böyle güçlükler yaşanabilir. Adım adım ilerlerken eksiklerini gidermek, yarışın her aşamasında mental ve fizik olarak hazır hale gelmek, şampiyonluk adaylarının ilk şartıdır. Daha kıymetlisi karakterli bir oyuncu grubuna sahip olmaktır. Trabzonspor bu ışığı veriyor.

BANU YELKOVAN (HÜRRİYET): Maçta gol daha 7.dakikada Bakasetas’ın köşe vuruşunda Nwakaeme’nin kafasından ve kaleci Okan’ın hatasından geldi. Trabzonspor’un ne yorgun ne de moralsiz olmadığını böylece anlamış olduk. Dakikalar ilerledikçe oyunun kontrolü tamamen Bordo-Mavililere geçmişti. Haftanın en tempolu maçı değildi belki ama yorgun denen Trabzonspor 90+4’te hala gor arıyor, dönen top Giresun ayağından tehlike yaratıyordu yine de.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): İkinci yarıya Giresunspor hareketli başlayınca Abdullah Avcı hamleleri yaptı. Siopis ve Berat'ı orta sahada aynı anda kullanarak rakibinin etkinliğini bitirirken, Yusuf Sarı ile de hücumda daha çok pozisyon üretti. Sonuçta Roma yorgunu Trabzonspor eksiklerine rağmen Giresun deplasmanından yine kontrollü oyunu ile galip gelerek dönmeyi başardı.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE): Bu sezon biraz kadro derinliği yakalanmış olsa da Trabzonspor yaşlı bir takım! Sakat oyuncu sayısının fazla olması, Abdullah Avcı’ya rotasyon şansı bırakmamıştı. Djaniny savunmaya kadar geliyor! Sahanın her yerinde rakibini yıpratan oyuncu. Bu Bakasetas’a, Hamşik’e, hatta Nwakaeme’ye hareket alanı açıyordu. Ancak Ömür çok etkisiz kaldı. Nitekim Abdullah Hoca da 60’ta oyundan aldı. Yine bütün yükü çeken Berat oldu! İkinci yarıda Yusuf Sarı maça ve takımına tempo kazandırdı. Sipois de yorulanlar için takviye oldu.
 

Editör: TE Bilisim