Ekonomik Hamleler
 
Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ün 1 yıl daha takımda kalacağını ifade ederek paranın belirleyici unsur olmayacağını söyledi. Futbol ve Trabzonspor adına yapılması gereken doğruları yaptıklarını ifade eden Ahmet Ağaoğlu, “Orada da fazla zorlanmadık çünkü yanlış yapılan her şeyden uzaklaşınca işin doğrusu zaten ortaya çıkıyor. Ekonomik, sportif ve idari disiplinin tamamen kaybolduğu bir süreçte biz göreve geldik.
 
Kadro Maliyeti Düşürüldü
 
Bir taraftan idari disiplini oturtmaya çalışırken, ekonomide çok önemli kararlar aldık. Kadro maliyetinin düşürülmesi, aynı zamanda sadece kadroda değil, idari yapıda, harcamalarda tasarrufa gidilmesi, transfere para harcanmaması... Geçen sene biz 15 milyon Euro'ya yakın bir futbolcu transferi gerçekleştirdik, 2.2 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli ödedik. Burada 13 milyon Euro civarı bir tasarruf yaptık. Hepsinden önemlisi sportif disiplin, o iki kadro arasındaki fark zaten bizi bu noktaya getirdi” diye konuştu.
 
Düşük Maliyet Yüksek Performans
 
O Kadar Çok İrtifa Kaybettik Ki…
 
Kurdukları kadronun düşük maliyetli ve yüksek performanslı olduğunu belirten Ağaoğlu, “Çok abartılı rakamlarla oluşturmuş olduğunuz kadrodan almış olduğunuz verimle, hemen hemen onun 3'te biri maliyetle gerçekleştirmiş olduğunuz kadro. Bu kadroya monte etmiş olduğunuz kendi altyapınızdan oyuncular ve katkı veren aynı ülkü ve ilke doğrultusunda mücadele eden futbolcular, teknik kadro ve yönetim anlayışıyla ben bugün gelmiş olduğumuz noktayı başarı olarak görmüyorum. Bunu açık ve net söylüyorum.
 
Başarılı Gidişin İlk Adımları
 
Trabzonspor kalibresinde bir takımın ligi bitirdiği noktaya baktığınızda zaten Trabzonspor'un forması 4'üncüdür bu ligde. O kadar irtifa kaybetmişti ki Trabzonspor, insanlar bunu başarı olarak nitelendiriliyor. Öyle değil. Bunlar başarılı gidişin ilk adımları. Bu anlamda doğrular yapılmaya devam edilirse, bu plan programa aynı ciddiyetle ve sadakatle devam edilirse, Trabzonspor hedeflediğimiz noktaya geldiğimiz zaman söz verdiğimiz gibi 3-4 sene sonra sürdürülebilir başarıların takımı olacak. Bu işin son noktası orası” ifadelerini kullandı.
 
Altyapıya Yatırım
 
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, altyapıdan gelen futbolcuların kulübün ekonomisine katkı sağladıklarını ifade etti. Ağaoğlu, “40-50 milyon Euro harcayarak yapamadığınız işleri 10-15 Euro'luk takımla başarmanız mümkün. Altyapı bize çok büyük destek verdi. Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Hüseyin Türkmen, Abdulkadir Parmak, Murat Cem, Uğurcan Çakır... Bunlar aynı zamanda kulübün ekonomisini de kurtaran oyuncular.
 
Ekonomik destekte de bulunan oyuncular. Ekonomik katkı sağlamak, getirip masanın üzerine para koymakla olmuyor. Düşük maliyetle yüksek performansı verdiğiniz zaman zaten ekonomik olarak kulübe katkı vermiş oluyorsunuz. Önümüzdeki sene altyapı programını çok daha sistematik bir şekilde ve biraz da yatırım yaparak kulübümüzün geleceğine yön verecek, gelecekte başarıya taşıyacak modele doğru oturtmak zorunluluğumuz var. Oraya biraz daha fazla eğileceğiz” dedi.
 
Yusuf Ve Ömür Kalacak
 
Transfer sürecini değerlendiren Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ü kadroda tutacaklarını açıkladı. Kriterlerinin kazandıkları para olmayacağını belirten Başkan Ağaoğlu şöyle konuştu: “İlk resmi teklif yurt dışından geldi. Yurt içinde bizim çocukları alacak para yok. Yurt içinde oynayacaksa benim takımımda oynar zaten. Onun adını çok iyi koyalım artık. Biz şu anda 1990'ları falan yaşamıyoruz. O süreç içerisinde Trabzonspor'un yıldız futbolcularıyla alakalı olarak yapılan yorumları ve yani özellikle mesela o gün Abdullah transferiyle alakası olarak İstanbul spor medyasının yapmış olduğu yorumları hiç unutmuyorum. O yıllarda benim bayağı ağrıma gitmişti.
 
Trabzon'da görevlerini tamamlamışlar, İstanbul'da oynamalarından doğal ne olabilir? Neler gördük, neler geçirdik? Allah'tan bunların hepsini gördük geçirdik de ondan sonra kulübün başına geldik. Teklif yurt dışından ama gerçekçi rakamlar değil. Ayrıca bizim yönetim olarak düşüncemiz bu 2 futbolcumuzun Trabzonspor'da kalması. Önümüzdeki yıl içerisinde de gelebilecek en iyi teklifi tabii ki değerlendireceğiz, bununla alakalı kriteri de söyledik. En iyi ligin en iyi takımları sadece burada paraya bakmayacağız. Parayı belirleyici unsur olarak görmeyeceğiz. Bu sene bizim düşüncemiz Yusuf'un da Abdülkadir'in de takımda kalması yönünde.”
 
Lig 21 Takım Olabilir
 
Ligdeki takım sayısına ilişkin de konuşan Trazonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Zaten küme düşme kaldırılırsa 21 takım olacak. 21 takım olmasında bence bir mahsur yok. Küme düşmek üzücü bir şey. Tabii ki küme düşen takımların taraftarları, yöneticileri kadar bizlerin üzülmesi mümkün değil ama küme düşmenin kaldırılması 21 takımla oynanması ki bu Trabzonspor'un görüşü değil, Ahmet Ağaoğlu'nun görüşü olarak yerinde bir karar olur. Ama bir şey daha unutulmamalı ki bu sene 21 takıma çıkarsa seneye 3 kulüp yine düşecek. Küme düşme olayı tamamen ortadan kalkmaz. Küme düşme olayına bir çözüm olarak düşünülüyorsa asla çözüm değil, sadece 1 sene geciktirmiş olur. Küme düşmemenin yollarını sezon içerisinde iyi performans göstererek bulmak zorunda kulüpler” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim