Savunma Çöktü
 
Çaykur Rizespor, 8’inci hafta maçında deplasmanda Alanyaspor’un konuğu oldu. Son 5 maçtır galibiyete hasret olan Yeşil-Mavili ekip, alt sıralardan kurtulma adına galibiyet parolası ile sahaya çıktı. Ancak Yeşil-Mavili ekip, 16.dakikada Ceyhun’un golü ile deplasmanda 1-0 geri düştü. Müsabakanın 29.dakikasında Cisse’nin golü ile 2-0 geri düşen Çaykur Rizespor, hücuma çıkışlarda büyük sorun yaşayınca gol pozisyonu üretemedi. Yeşil-Mavililer soyunma odasına 2-0’lık skorla geride gitti.
 
Boldrin Yetmedi
 
Yeşil-Mavili ekip, ikinci yarıda en azından beraberliği sağlamanın planlarını yaptı. Ancak bunda da başarılı olamadı. 51.dakikada Bakasetas’ın golü ile skor 3-0 oldu. 66.dakikada kazanılan penaltı atışını Boldrin gole çevirirken skor 3-1’e geldi. 71’de Fernandes yeniden farkı 3’e çıkardı: 4-1. Müsabakanın 73.dakikasında Boldrin, sağ köşe çizgisine yakın yerden kullandığı serbest vuruşta mükemmel bir gole imza atarak skoru 4-2’ye getirdi. 75’te Cisse’nin golü ile Alanyaspor skoru 5-2 yaptı. Yeşil-Mavili ekip müsabakayı bu skorla mağlup tamamladı.
 
STAT: Bahçeşehir Okulları
 
HAKEMLER: Cüneyt Çakır**, Bahattin Duran**, Tarık Ongun**
 
ALANYASPOR: Marafona**, Onur Bulut***, Welinton***, Tzavellas***, N’Sakala***, Siopis***, Ceyhun Gülselam***, Efecan*** (Dk.83 Musa*), Bakasetas*** (Dk.76 Campos**), Fernandes***, Cisse*** (Dk.88 Bammou?)
 
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan*, Orhan Ovacıklı*, Abarhoun*, Chatziisaias* (Dk.46 Umar Aminu*), Talbi*, Melnjak*, Diomande*, Abdullah Durak*, Boldrin*, Sasse* (Dk.57 Barış*), Samudio* (Dk.79 Oğuz Kağan*)
 
GOLLER: Dk.16 Ceyhun, Dk.29-75 Cisse, Dk.51 Bakasetas, Dk.71 Fernandes (Alanyaspor), Dk.66 (P)-73 Boldrin (Çaykur Rizespor)
 
SARI KARTLAR: Samudio (Çaykur Rizespor)
Editör: TE Bilisim