SESSİZLİK BOZULMADI

Çaykur Rizespor, Süper Lig’in dördüncü haftasında sahasında Hatayspor’u konuk etti.

İlk üç haftalık periyotta galibiyet sevinci yaşayamayan Yeşil-Mavili ekip, Hatayspor karşısına 3 puan parolası ile çıktı. Yeni oyuncularının da ilk kez 11’de forma giydiği müsabakanın ilk 45 dakikasında Yeşil-Mavili ekip kontrollü bir oyun tercih etti. Karşılaşmanın 40.dakikasında Kamara’nın ceza sahası dışından şutunda kaleci Gökhan Akkan gole izin vermedi, Gökhan’dan dönen topu takım kaptanı Gökhan Gönül uzaklaştırdı. Yeşil-Mavili ekip 45+3.dakikada gole çok yaklaştı. Bu dakikada Bolasie sol köşede çok iyi çalımlarla rakiplerini geçtikten sonra ortasını yaptı. Finlandiyalı golcü Joel Pohjanpalo çok iyi kontrol yaparak sol ayağıyla yarım voleyi vurdu ancak top az farkla üstten auta gitti. İlk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI BÜYÜK BASKI YEDİ

Müsabakanın ikinci yarısına konuk takım Hatayspor çok etkili başladı. Kalesinde baskı görmeye başlayan Yeşil-Mavili ekip bu baskıyı kırmaya çalıştıysa da bunda başarılı olamadı. Karşılaşmanın 57.dakikasında Kamara’nın vuruşunda Gökhan Gönül topu çizgiden çıkararak mutlak golü önledi. 69’da Traore, 70’de El Kaabi’nin vuruşları az farkla auta gitti. 88.dakikada kaleci Gökhan Akkan’ın büyük hatası pahalıya patladı. Yapılan geri pası takım arkadaşına atmak isteyen Gökhan Akkan’ın pası kısa düştü. El Kaabi topu alıp şutunu çekti, ilk pozisyonda Gökhan’dan dönen topu yine El Kaabi tamamladı ve Yeşil-Mavili ekip sahasında 2-0 geri düştü. Kalan dakikalarda Çaykur Rizespor’un çabaları sonuç getirmedi. Atmaca, sahasında Hatayspor’a 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı ve 1 puanda kaldı.

STAT: Çaykur Didi

HAKEMLER: Halil Umut Meler*, Ekrem Kan*, İbrahim Bozbey*

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan*, Baiano**, Gökhan Gönül**, Cemali* (Dk.59 Emirhan*), Djokovic*, Phiri* (Dk.69 Erik Sabo*), Boyd** (Dk.69 Yasin Pehlivan*), Bolasie**, Alper Potuk** (Dk80 Deniz Hümmet*), Pohjanpalo** (Dk.80 Umat Aminu*)

HATAYSPOR: Munir**, Kamil Ahmet***, Fatih Kuruçuk***, Burak Öksüz***, Adekugbe***, Onur Ergün***, Riberio** (Dk.76 Boudjemaa*), Kamara** (Dk.69 Saint-Louis*), El Kaabi***, Traore** (Dk.88 Sackey*), Diouf***

GOLLER: Dk.80 Diouf, Dk.88 El Kaabi (Hatayspor)

SARI KARTLAR: Diouf, Onur Ergün (Hatayspor)Alihan Telatar'ın Köşesi

Editör: TE Bilisim