Göçek’in Gözünün Önünde Oldu
 
Gençlerbirliği ile oynanan müsabakada rakibinin acımasızca tekmeleri karşısında sinirlerine hakim olamayan Trabzonspor’un Norveçli golcüsü Sörloth, Başkent ekibinin oyuncusu Baiano’yu yüzünden iterek düşürmüş ve hakem Hüseyin Göçek VAR uyarısıyla Bordo-Mavili oyuncuya kırmızı kart göstermişti. Şampiyonluk yolunda kritik maçlara çıkmaya hazınlanan Trabzonspor’da gözler Söroth’a verilecek olan cezaya çevrilmiş durumda.
 
Baiano Ödüllendirildi
 
Gelen bilgilere göre müsabakayı yöneten hakem Hüseyin Göçek’in raporunu ‘Şiddetli Hareket’ şeklinde tuttuğu ortaya çıktı. 43.maddeye göre ‘Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir’ deniliyor. Hüseyin Göçek ve tüm Türkiye’nin gözü önünde Gençlerbirliği oyuncusu Baiano’nun tekmelerine rağmen Trabzonsporlu futbolcu Sörloth’un cezalandırılması tartışma konusu olmuştu.
 
Örnek Kararlar Dosyada
 
Gelinen süreçte PFDK’nın Perşembe günü toplanıp Sörloth’a verilecek cezanın kararlaştırılacağı öğrenildi. Sörloth’a 1 maçtan fazla ceza verilmesi halinde Trabzonspor hukuk kurulu, Tahkim Kurulu’na örnek kararlarla başvuru yapacak. Daha önce Sörloth’un pozisyonuna benzer farklı futbolcuların yaptığı hareketlere bir maç ceza verildiği gözleniyor. Bordo-Mavili camia, Sivasspor maçı öncesi Sörloth’a verilecek cezanın takipçisi durumunda. 
 
Editör: TE Bilisim