ASKF KARARI AÇIKLADI
 
ASKF yaptığı toplantıda Akçaabat Sebat Gençlik ve Erdoğduspor'a müjdeyi verdi. Trabzon'un iki temsilcisi Erdoğduspor ile Akçaabat Sebat Gençlik BAL ligine yükseldi. Koronavirüs salgını sonrası liglerin yarıda kalmasının ardından Trabzon 1. Amatör Küme Play-Off Küme’de mücadele eden temsilcilerimiz Akçaabat Sebat Gençlik ve Erdoğduspor dün Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından yapılan toplantı sonrası çıkan kararda bu iki ekibimizin BAL’a yükseltildiği açıklandı.
 
BEKLEDİĞİMİZ KARARDI
 
Kararın ardından açıklamalarda bulunan Akçaabat Sebat Gençlik Başkanı Erhan Kaynar, “Beklediğimiz karardı. Ayrıca bizimle berber adını BAL’a yazdıran Erdoğduspor’u da tebrik ediyorum. Şimdi bundan sonra gelecek sezon için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bölgesel Amatör Lig hedef odaklı bir ligdir. Ya çıkacaksın ya da küme düşeceksin. Böylesine bir ligde mücadele edeceğiz. Üzerimize düşen ne varsa gerekenleri yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
MAZİMİZE YAKIŞANI YAPACAĞIZ
 
9 yıldır kulüpte başkanlık yaptığını sözlerine ekleyen Kaynar, “Takım olarak geçtiğimiz sezon çok maliyetli bir takım değildik. Birçok oyuncumuz altyapıdandı. Gelecek sezon da yine kendi kültürümüze uygun hareket edeceğiz. Tabi bu kadar genç oyuncularla değiş dış transferler de yapacağız. Adım atmadan önce de ilçemizin mülki amirleriyle bir kez daha bir araya gelerek hep beraber Akçaabat’ın adını geçmişte olduğu gibi duyurmaya çalışacağız” dedi.
 
Yaşanan gelişmenin ardından açıklamalarda bulunan Erdoğduspor Başkanı Turgay Gülmez, “Kararı bekliyorduk. Zaten hedefimizde şampiyonluktu. Allah bize bu duyguyu nasip ettiği için çok mutluyum. Erdoğduspor da ilk defa BAL’da mücadele edeceğiz. Erdoğduspor, geçmişte Türk futboluna kattığı sporcularla, yöneticilerle, nüfus açısından büyüklüğü gibi bir çok etmenle daha iyi konumda olması gereken bir kulüp. Gelecek sezon için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.
 
Gülmez, “Ayrıca bizimle beraber BAL’a yükselen Akçaaabat Gençlik Spor’u da tebrik ediyorum. Başkan Erhan Kaynar her ne kadar benden büyük olmasına rağmen beni arayıp tebrik etti. Akçaabat da bu sevinci hak etmişti. Bu beni çok onore etti” dedi. Camianın desteğini beklediğini ifade eden Gülmez, “Amatör Lig’de kendi imkanlarımızla başarı yakaladık. Şimdi BAL’da mücadele edeceğiz. Çok kötü bir statüde mutlak 3. Lig hedefiyle yola çıkacağız. Çok büyük bir nüfusu sahip olan Erdoğdu Mahallesi’ne sesleniyorum. Kendilerinden mbu süreçte maddi manevi desteklerini bekliyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim