Trabzonspor sahasında aldığı en ağır mağlubiyetten sonra bir de içerisinde ki krizle boğuşmaktan baya bir darbe almış durumda.

Rize maçına hazırlanmakla birlikte Bakasetas’ın ayrılışının yanı sıra Abdülkadir Ömür’ün takımdan ayrı çalışması gibi önemli sorunlarla karşı karşıya kalmıştır ama biz diyoruz ki Trabzonspor büyük bir kulüptür. Bu tür krizleri de atlatacaktır.  Bu haftaki rakibimiz komşumuz Rizespor’du. Trabzonspor’un formsuz oluşuna karşı Rizespor son haftalarda daha formda gözükmekteydi. Maçın da favorisi bana göre Rizespor’du. Ama içimizden geçen tabiki Trabzon’un kazanmasıydı. Şahsen benim en büyük endişem Abdullah Avcı’nın egolarıdır. 

Çünkü kendini kaf dağında görüp oyuncularına da tam anlamıyla motive etmekten kaçan hocamızın artık dönüp aynaya bakmalıdır. Bundan sonra bütün futbolcularını kucaklayıp onları en iyi şekilde maçlara motive ederse bunu gören futbolcular da daha sonraki maçlarda istekli ve hırslı olurlar. Tabi ki kazanma arzuları da artar. Trabzonspor moralsiz bir şekilde Rizespor maçına başladı. Moralsiz diyorum çünkü geçen haftaki Galatasaray maçındaki 11 ile Rizespor maçına çıktı. Ancak iyi başlayan taraf Trabzonspor’du. Her haddiyle golü düşünerek oynamayı sürdürdü ve ilk 10 dakikada 3 şut atarak Rizespor kalesinde etkili oldu. Rizespor’un ilk şut denemesiyse 20’nci dakikada geldi. 22’nci dakikada şanssız bir an yaşadık. Hüseyin’in bileği döndü ve oyuna devam edemedi. 

Yerini de Mehmetcan’a bırakmış oldu. Kalemize güç bela gelen Rizespor, 24’üncü ve 25’inci dakikalarda0 öyle iki net pozisyona girdi ki ama Uğurcan ikisini de de zor bela bertaraf ederek takımına rahat bir nefes aldırmış oldu. İlk yarıda Rizespor’un iki net gol pozisyona karşın Trabzonspor’un 3 şutunu izlemiş olduk. Devrede 0-0 ile sona erdi. İkinci yarıya da ilk yarıdaki gibi Trabzonspor iyi başladı ama pozisyonlara yine Rizespor giriyordu. 51’inci dakikada Rizespor yine tehlikeli geldi. Yine Uğurcan çıkardı. Bir dakika sonra bu kez Trabzonspor çok net bit pozisyonda Fountas’ın egoistliği ile golü bulamadı. 65’inci dakikada Varesanovic’in net kafa vuruşu üstten auta gitti. 78’inci dakikada gelişen Rizespor kontra atağında aynı Varesanovic bu kez Uğurcan’ı geçti ve takımını da öne geçirmiş oldu. Trabzonspor’da çöküş devam ediyor. Buna bir an önce çare bulunmalıdır.