PARMA KABUL EDECEK

Önümüzdeki sezon için hücum hattını güçlendirme adına harekete geçen Trabzonspor, Danimarkalı golcü Andreas Cornelius’u gündemine almıştı. Geçtiğimiz günlerde Cornelius için İtalya’ya giden heyet geri döndü. Bonservisi Atalanta’da olan Cornelius, 7 Milyon Euro zorunlu satın alma opsiyonu ile Parma’da kiralık olarak forma giyiyor. Seri A’ya veda eden Parma’da kalmak istemeyen Cornelius için sıkı bir pazarlığa giren Bordo-Mavililer, Parma ile büyük oranda anlaşmaya vardı.

AVCI GÖRÜŞTÜ İKNA ETTİ

İtalyan ekibi 5 Milyon Euro bonservis talebinde bulunurken Bordo-Mavililerin 3-4 Milyon Euro’ya transferi bitirmeye çalıştığı belirtildi. Özellikle teknik direktör Abdullah Avcı’nın 28 yaşındaki oyuncu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği, önümüzdeki sezonla ilgili Bordo-Mavili Kulübün hedeflerini ve projelerini Cornelius’a anlattığı öğrenildi. Danimarkalı golcü Cornelius’un da Avcı ile görüşmesinin ardından Trabzonspor’a gelmeye sıcak baktığı ifade edildi.

SERVİSLERİ İLE DE ETKİLİ

Kısa süre içinde transferin netleşmesi bekleniyor. Bordo-Mavili teknik adam Abdullah Avcı’nın önümüzdeki sezon oynatmak istediği oyun sistemine çok uygun bir golcü olduğu gerekçesi ile Cornelius’u ısrarla istediği belirtildi. Bu nedenle listenin ilk sırasında yer alan Cornelius, hava toplarındaki hakimiyeti, takım arkadaşlarına yaptığı servisler ve rakip savunmayı dağıtan özellikleri öne çıkıyor. Danimarkalı golcü, sol ayağını da raket gibi kullanıyor.

Editör: TE Bilisim