TAŞLAR YERİNE OTURACAK

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un Başkanı Tahir Kıran, Mehmet Cengiz Tesisleri’nde yaptığı basın toplantısında birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. Sezon başında yeni bir takım kurmaya çalıştıklarının altını çizerek sözlerine başlayan Başkan Kıran, “Gelen oyuncuların takım olabilmesi ciddi zaman aldı. Ligin 9. haftasına kadar ciddi sıkıntılar yaşadık. Galatasaray maçı ile takım oyunu oynamaya başladık ve iyi bir hava yakaladık. Sezon başından itibaren yaşadığımız olumsuzluklar da oldu. Bunların sebeplerini biliyorum ve bunlara neşter koyduk koyacağız. Taşların yerine oturması zaman alıyor.

SELİM AY VE GÖKHAN AKKAN SÖZLEŞME UZATTI

Çok büyük ümitlerle transfer ettiğimiz bazı oyuncular hayal kırıklığı olan, takıma yeteri katkı sağlayamayan oyuncular oldu. Lig arasında ciddi görüşmelerimiz olacak. Bazıları ile yollarımızı ayırıp farklı oyuncular kadromuza katacağız. İç transfere Selim Ay ve kaleci Gökhan Akkan ile yeni sözleşme imzaladık. Transfer sezonunda iyi işler yapacağız, daha iyi yerlerde olacağız. İç sahada beş maç üst üste kazandık. Sivas deplasmanında zor şartlarda bir puan aldık. Son oynadığımız Gaziantep maçında hiç olmayacak bir noktada penaltı ile kaybettik. Elbette bunun muhasebesini de biz yapacağız. Maçların sahada kalmasını istiyoruz ve sahada oynayacağız” ifadelerini kullandı.

RİZESPOR’U HİSSEDENLER BURADA KALACAK

Takım içerisinde Phiri ve Ronaldo Mendes'in sezon başı sakatlıklarının yaşanan olumsuzluklardan olduğuna dikkat çeken Kıran, “Sakatlıklar peşimizi bırakmadı. Son olarak Dabo'nun yaşadığı sakatlık var. Son haftalarda birçok oyuncumuzdan yine yararlanamadık. Bolasie’yi ise çok büyük umutlarla aldık. Büyük oyuncu ve 'Maç kazandırır.' diye düşündüğümüz oyuncu. Fakat 19 maç oynadık ve bize en ufak bir katkıda bulunamadı. Bulunmadı mı, bulunamadı mı bunun muhasebesini de yapacağız.

HERKES FORMASI İÇİN SAVAŞACAK

Rizespor'a faydalı olanlar, Rizesporlu hissedenler burada kalacak. Bu bayrak için savaşanlar burada kalacak, bayrak için savaşmayanlar şartlar ne olursa olsun kalamayacak. Gözünün yaşına bakmayacağız. Bizim hedefimiz ilk sezon için ilk 10 içerisinde bitirmek. Halen bu sözümüzün arkasındayız. İkinci yarı için çok değişik şeyler olacak. Oyuncularımız takım olma özelliğini kazandı. Beraber seviniyor beraber üzülüyorlar. Bazı sevinmeyenler var. Çürük elmalar zaten onları da ayıklayacağız. Bugün itibari ile kendini Rizesporlu hissedenlerle ilgili çalışmaya başladık” dedi.

HAMZA HOCADAN ÇOK MEMNUNUZ

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile sezonun ilk yarı değerlendirmesini 5 saatlik toplantı ile gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Kıran, “Hocamız, takımda devam etmesini istediği, yeni takviyeleri bizlere bildirdi. Yabancı sınırlamasından dolayı bazı sıkıntılarımız var. Onları aşmak için çalışmalarımızı başlattık. Hocamız çok değerli bir ekip adamı. Bütün demeçlerinde takım ruhu ile açıklamalarda bulundu. Hiçbir zaman kimseyi medyanın önüne atmadı. Hocamızdan çok memnunuz. Transferde sayı vererek strese kimseyi sokmak istemiyoruz. Zaman içerisinde netleşecek.

İKİ OYUNCUNUN TRANSFERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İki oyuncunun transferi için çalışmalara başladık. İki oyuncu için kulüp başkanları ile görüşme gerçekleştirdik. Hedefimiz yerli oyuncuların takımdaki sayısını artırmak. Yabancı sayısı azalacağı için Türk futbolculara yöneliyoruz. Yabancı transferi döviz bazında ciddi sıkıntı. Sezon başında kurduğumuz bütçenin yüzde 50 üzerine çıktık. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerek. 30 maç kazanan takım 6 milyon dolar gelir elde ediyor. Bu kulüplerin bütçelerine yetmiyor. 30 maç kazanan şampiyon oluyor ama gelir belli. Bu işin matematiği artık yok. Bunun için başka gelirler bulmak ciddi efor harcamak gerekiyor” diye konuştu.

CÜNEYT ÇAKIR RİZESPOR’UN 35 MAÇINI YÖNETTİ

Sezonun ilk yarısındaki hakem hatalarından şikayetçi olan Başkan Tahir Kıran, son oynanan Gaziantep maçının hakemi Cüneyt Çakır'ın Çaykur Rizespor'a karşı görev aldığı maçlarda çok ilginç istatistiği olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi; “Cüneyt Çakır 35 maçta göre almış. Bu maçlarda 20 mağlubiyet 9 beraberlik 6 galibiyet. Hepsi doğru yanlış değerlendirmesi yapmayacağız. Cüneyt Çakır'ı bir daha hiçbir maçımıza istemiyorum. Çok iyi hakem olabilir, yurt dışında iyi hakem olabilir. Gitsin orada hakemlik yapsın. Benim Rizespor'umun maçına gelmesin. Hakemler ile ilgili Kulüpler Birliği, 'Devre arasına kadar konuşmayacağız.' değmişti. Bizde konuşmuyorduk.

RİZESPOR’A ‘VAR’ YOK

Biz de bugüne kadar konuşmadık. Cüneyt Çakır'ı istemiyorum. Gaziantep maçında, Gaziantep camiası 'Rizeli maça Rizeli hakem atandı.' diye veryansın etti. Belki de ondan etkilendi. Adana Demirspor maçında bir penaltı verdi. Bütün dünya görmedi. VAR gördü. O gördü. Bizim Rizespor'a VAR yok. Galatasaray maçı yaşadık. VAR yok. Antalyaspor maçı VAR yok. Giresunspor maçı VAR yok. Aynı pozisyonu biz Konya'da Baiano'nun düşürülmesini hakem sarı kart ile geçiştirdi. Biz direkt kaleye gidiyorduk. Giresunspor maçında Tyler Boyd'un pozisyonunda çapraza giden topta kırmızı kart gördük ve 90 dakika 10 kişi oynadık. Takım bir hafta çalışıyor toparlanıp maça çıkıyorsun. Hakemler bir kartla senin emeğini yıkıyorlar.”

KAYBOLAN 10 PUANIMIZ VAR

Maçın kaderinin çalınan veya çalınmayan bir düdüğe kalmamalı. Hakem hataları ile kaybolan en az 10 puanımız var. Yazık değil mi bizim emeğimize? Ben bunların hata olduğuna inanmıyorum. Bugün 20 tane kulüp başkanı hangisine sorarsanız A'dan Z'ye hiçbiri hakemlerde memnun değil. Bu memnuniyetsizliğimizi Federasyon Başkanına da ilettik. Yapılması gerekenleri, istediklerimizi söyledik. Yeni gelen MHK ile 2-3 hafta maçlar güzel gitti. Ferhat Beyin bu işleri düzelteceğine inanıyoruz. Bunun için zaman ve kredi lazım. Hakemlerin daha iyi olacağı düşüncesindeyiz. Bu ligler, bu hakemler bu kulüpler bizim. Çıksınlar aslanlar gibi yönetsinler. Hataya biz varız. Bütün kulüp başkanları hataya varız. Yeter ki; hatta olsun. Kasıtlı olduğuna inanmak istemiyoruz. Kasıtlı olursa sıkıntı var.”

GÖKHAN ÇOK FEDAKARLIK YAPIYOR

Takım kaptanı Gökhan Gönül'ün çok fedakarca çalıştığını ve takıma katkı sağladığını vurgulayan Başkan Kıran, “Gökhan özveri ile çalışıyor. Sezon başında şanssız sakatlık yaşadı. Almanya'ya giderek tedavisini olup döndü. Ardından Bainao ile çarpıştı. Bainao kamyon gibi. Kaburgası çatladı ve bu şekilde oynadı. Topa vururken acı hissediyor. Ronaldo Mendes çok iyi bir oyuncu ama sakatlığı nedeni ile göremedik. Hocamız umutlu. İnşallah ikinci yarı daha iyi olacak. Phiri bana göre kimsede olmayan bir oyuncu ama şanssız sakatlık yaşadı. Takım olma yolunda ciddi ivme yakaladık. Aranın az olması bizim için olumlu. İkinci yarıya daha iyi başlayacağız” diye konuştu.

BOLASİE BÖYLE GİDERSE KALAMAZ

Kıran, “Alper Potuk, çok değerli bir oyuncu. Başakşehir maçında yaşadığı talihsizliğin psikolojisini atamadı. İkinci yarıda çok farklı yeni bir başlangıç yapacak. İkinci yarıda çok önemli katkı yapacağını maçlar kazandıracağını düşünüyorum. Bolasie'nin transferi için ciddi uğraştık ama karşılığını alamdık. Onunla masaya oturacağız. Bu kafayla devam edecekse yolları ayıracağım ama 'Ben böyle değil. Daha iyi olacağım.' derse olabilir. Şu performans ile Bolasie'yi bu takımda tutmam” ifadelerini kullandı.

ALİHAN TELATAR

Editör: TE Bilisim