Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Trabzonspor maçını kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi. İyi bir takıma karşı oynayacaklarını dile getiren Uygun, “Kolay gibi gördüğünüz bir maçta çok zorlanırsınız, istediğinizi alamazsınız ya da zor gördüğünüz maçtan farklı sonuçlar alabilirsiniz. Güzel tarafı şu Karadeniz insanını anlatmamıza gerek yok. Takımlarımızın arasında rekabetimiz her zaman olacaktır. İyi bir takıma karşı oynayacağımızı biz de biliyoruz. Oyun formatında, özellikle oyunu kurma anlamında Abdullah Avcı hoca geldikten sonra tamamen oyun anlayışında ve planlaması değişen bir Trabzonspor’u son haftalarda hep beraber gördük.

KAZANMA ARZUSU

Onun için zor ama çekişmeli; bununla birlikte bizim üç puanı alabileceğimiz gerek sistem gerek taktiksel sahada savaşarak yüreğimizi ortaya koyarak kazanmak istediğimiz bir maç bizi bekliyor. Daha farklı bir Rizespor izlettirmek istiyoruz. Benim futbolcu kardeşlerim kim oynarsa görevini layıkıyla yerine getirerek, benim arzuladığım, gerek taktik, gerek oyun anlayışı olarak kazanma arzusu adına sahada bütün mücadelesini Rizespor taraftarına yakışır bir şekilde verecektir. Oyun sisteminde oynayacak futbolcularımızı belirlemiş olduk. İnanıyorum ki bu maçta daha farklı bir Rizespor'u sevenlerimize izleteceğiz” şeklinde konuştu.

HEKİMOĞLU ZAFERE HAZIR

Toysal yönetiminde 9 maça çıkan Kırmızı-Lacivertliler 6 galibiyet 3 beraberlik alırken yenilgi yüzü görmedi

TOYSAL FARKI

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta Play-Off mücadelesi veren ve son maçında deplasmanda Çorumspor’u 3-2 mağlup ederek en yakın takipçisi Kocaelispor’a 7 puan fark atarak 2. sıradaki yerini koruyan Hekimoğlu Trabzon, Osman Özköylü’den sonra takımın başına gelen teknik direktör Bayram Toysal ile adeta uçuşa geçti. Toysal yönetiminde 4’ü sahasında 5’i de deplasmanda olmak üzeri 9 maça çıkan Kırmızı-Lacivertliler 6 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Bu maçlarda rakip fileleri 21 kez havalandıran Hekimoğlu Trabzon, kendi kalesinde ise 5 gol gördü.

ARA AÇILMALI

Bu arada yarın Ortahisar Yavuz Selim Sahasında 55 puanlı Kocaelispor ile karşılaşacak olan Kırmızı-Lacivertliler bu maçı da kazanıp en yakın rakibine 10 puan fark atıp sezonu 2.sırada bitirmeyi garantiye almak istiyor. Dün yaptığı çalışmayla Kocaelispor maçının hazırlıklarını sürdüren Hekimoğlu Trabzon taktik antrenman yaptı. Kırmızı-Lacivertliler bu gün yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayıp maç saatini beklemeye koyulacak. Hekimoğlu Trabzon, bitime sayılı haftalar kala en iyi sonuçları alıp tamamen Play-Off’a odaklanmak istiyor.

YOMRA’NIN HESABI ŞAŞTI

TFF 3. Lig 2. Grupta sezonu ilk 5’e girerek Play-Off’ta bitirmeyi amaçlayan Yomraspor’da, sahasında oynadığı maçta Halide Edip Adıvarspor’a 2-1 mağlup olarak beklenmeyen bir darbe almanın üzüntüsü yaşanıyor. Bu yenilgiyle 43 puanda kalarak 4.lükten 6.sıraya gerileyen Mor-Beyazlılar böylece uzun bir aradan sonra Play-Off grubunun da dışında kaldı.

TELAFİ EDECEĞİZ

Kalan 4 maçta Tokatspor ve Çengelköyspor ile deplasmanda, Ağrıspor ve Nazilli Belediye ile de sahasında mücadele edecek olan Yomraspor bu maçlarda alacağı puanlarla Play-Off hedefini gerçekleştirmeye çalışacak. Teknik direktör Hamdi Zıvalıoğlu, “Üzüldük ama inancımızı yitirmedik, ilk maçımızda Tokatspor’u mağlup ederek bu kaybımızı telafi edeceğiz” ifadeleri kullandı.

OF DIŞARIDA YENİLMİYOR

TFF 3.Lig 1.Grup’ta Play-Off mücadelesi veren Ofspor, art arda deplasmanda oynadığı son iki maçta Kemerspor’u 2-0 mağlup edip Payasspor’la da beraber kalarak aldığı 4 puanla 4. sıradaki yerini korurken, deplasmandaki başarılarına yenilerini ekledi. Dışarıda son oynadığı 6 maçın 4’ünü kazanırken ikisinde de berabere kalarak hiç yenilmeyen Bordo-Mavililer,  Play-Off hedefi doğrultusunda avantaj sağladı. Bordo-Mavililer şimdi sahalarında oynayacakları maçta lider Diyarbekirspor’u devirerek iç sahadaki istikrarsızlığa son verip hedefi doğrultusunda yara almak istemiyor.

KÖPRÜLÜ MUCİZESİ

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Gümüşhanespor, dört teknik adamla çalışmasına rağmen sezon başından beri bir türlü istediği sonuçları alamayarak küme hattında çakılıp kalmıştı. Ancak Kırmızı-Beyazlıların kaderi iç sahada yaşanan 4-0’lık Şanlıurfaspor yenilgisinden sonra Tolgay Kerimoğlu’nun yerine takımın başına getirilen Sezgin Köprülü ile değişti. Gümüşhaneli teknik adam yönetiminde çıktığı iki maçta deplasmanda Uşakspor’u, sahasında da Hacettepe’yi mağlup ederek 6 puan alma başarısı gösteren Gümüşhanespor böylece çok uzun süre sonra küme hattını terk ederek 13.sıraya yükselip kurtuluş yolunda dev bir adım attı.

UMUTLU GİTTİLER

Kısa zamanda iyi yol aldıklarını ancak henüz işlerinin bitmediğini söyleyen teknik direktör Sezgin Köprülü, “Kalan 5 maçımızın üçünü sahamızda ikisini de deplasmanda zorlu rakiplerle oynayacağız. Bu maçları da en iyi şekilde tamamlayıp söz verdiğimiz gibi Gümüşhanespor’umuzu bu ligde tutacağız” diye konuştu. Bu arada Kırmızı-Beyazlı ekip yarın deplasmanda oynayacağı Zonguldak Kömür maçı için kampa girdi. Dün sabah saatlerinde Trabzon Havalimanı’ndan Ankara’ya oradan da karayolu ile Zonguldak’a giderek kampa giren Gümüşhanespor, bugün yapacağı son çalışmanın ardından maç saatini bekleyecek.

BİR KOLTUĞA 5 ADAY

1954 Kelkit Belediyespor’un deplasmanda oynadığı maçta Düzcespor’u mağlup ederek yeniden zirve yarışına ortak olduğu TFF 3.Lig 4. Grupta bitime 4 maç kala 5 takım arasında müthiş bir şampiyonluk yarışı yaşanıyor. Halen 50 puanla lider durumda bulunan Adıyamanspor ile 49’ar puanlı üç takım Bursa Yıldırımspor, Aksarayspor ve Düzcespor ile 48 puanı olan 1954 Kelkit Belediyespor arasında yaşanan büyük mücadele son dört maçta da kıyasıya sürecek. Ancak 33.haftayı BAY takım olarak geçirecek olan 1954 Kelkit Belediyespor’un 3 maçı kaldı.

Düzcespor maçından önce oynadıkları 8 maçta 6 beraberlik ve iki yenilgi alarak hiç galip gelemediklerini hatırlatan 1954 Kelkit Belediyespor teknik direktörü Ulaş Ulusan, “Sakatlıklar ve cezalı oyuncularımız yüzünden eksik kadroyla oynamak zorunda kaldığımız bu maçlardaki kayıplarımız olmasaydı, şimdi şampiyonluğu garantilemiş olacaktık. Ancak Düzce maçı bizim için dönüm noktasıdır. Kalan 3 maçımızda istenilen sonuçları alıp takımımızı 2.lige taşıyacağımıza inanıyoruz’ ifadelerini kullandı. Yeşil-Beyazlılar, 14 Nisan Çarşamba günü sahasında 52 Ordu ile karşılaşacak.

BAYBURT RAHATLADI

Devre arasında yaptığı takviyeler ve takımın başına getirilen teknik adam Hakan Yılmaz’la çıkışa geçen Bayburt Özel İdarespor, sezonun ikinci yarısındaki performansıyla küme hattının üzerine çıkmıştı. Önceki gün sahasında oynadığı maçta Pazarspor’u da 2-0 mağlup eden Sarı-Siyahlılar puanını 37’ye yükseltip iyice rahatladı. Halen 37 puanla 15.sırada yer alan Bayburt, küme hattıyla arasındaki puan farkını 11’e çıkarırken üzerindeki takımları da yakaladı. Teknik direktör Hakan Yılmaz, “Puan olarak yakaladığımız bu avantajla kalan maçlarımızı daha rahat oynayıp sezonu en işi şekilde bitireceğiz” diye konuştu.

PAZAR İLK YARIYA DUACI!

TFF2. Lig Kırmızı Grup’ta sezonun ilk yarısını 33 puanla 6sSırada tamamlayarak Play-Off iddiasını sürdüren Pazarspor’un ikinci yarıdaki önlenemez düşüşü son olarak deplasmanda Bayburt Özel İdarespor’a 2-0 mağlup olarak sürdü. İkinci yarıda oynadığı 13 maçta bir galibiyet ve iki beraberlikle 5 puan toplarken, 9 da yenilgi alarak 31 puan kaybeden Mavi-Beyazlılar bu kadar kayba rağmen ilk yarıda topladığı puanlar sayesinde küme korkusu yaşamıyor. Sakatlıklar ve Covid vakaları yüzünden maçların çoğuna eksik kadroyla çıkmak zorunda kaldıklarını söyleyen teknik direktör Adem Neboğlu, “Yine de ilk kez bu ligde onayan genç futbolcularımızın gayreti bizi gelecek için umutlandırıyor” ifadelerini kullandı.

ARHAVİ AÇIK KAPATIYOR

TFF 3.Lig 3. Grupta mücadelesini sürdüren Arhavispor, sezonun ilk yarısını 16 maçta topladığı 8 puanla 17 takımlı grupta son sırada tamamlayarak, taraflı tarafsız herkesçe de ‘Kümenin ilk adayı’ dedirtmişti. Ancak ikinci yarıda çok başarılı bir performans sergileyen Sarı-Siyahlılar şu ana kadar oynadıkları 12 maçta aldıkları 19 puanla toplamda 27 puana ulaşıp 15. sıraya yükseldi. Ancak bu müthiş çıkış bile ilk yarıda kaybedilen puanları telafi etmekte zorlanıyor.

Son maçında deplasmanda Osmaniyespor ile 0-0 beraber kalarak kümede kalma inadını sürdüren Sarı-Siyahlılar şimdi sahalarında karşılaşacakları Erbaaspor’u devirip umudunu kalan maçlara taşımak istiyor. Son maçın son düdüğüne kadar umutlarını sürdüreceklerini söyleyen teknik direktör Ufuk Sarı, “Gençlerimizin bu alkışlanacak gayretini kümede kalarak taçlandırmak istiyoruz. Bunun için son maçın bitiş düdüğüne kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

HOPA KAÇANA YANIYOR!

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden Artvin Hopaspor, önceki gün sahasında 0-0 berabere kaldığı küme düşmeme mücadelesi veren Nevşehir Belediyespor karşısında kaybedilen iki puana üzülüyor. Karşılaşmanın son 20 dakikasını 10 kişi oynadığı Nevşehir karşısında galibiyeti hak edecek bir oyun ortaya koyduklarını ancak aradıkları golü bulamadıklarını ifade eden teknik adam İsmail Cem Cambaz, “10 kişi oynadığımız bölümlerde doğal olarak skoru korumaya çalıştık. Ancak kazanabileceğimiz bir maçtı. İki puan kaybettiğimiz için üzgünüz. Artık kalan 4 maçımızdan en iyi sonuçları almanın mücadelesini vereceğiz. Ligi üst sıralarda bitirmek istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim