İSKENDER GÜNEN (SABAH) Önde oynayan Cornelius ceza sahası içinde gelen her yüksek topta etkiliydi. Takımın, bu oyuncuyu böyle toplarla buluşturması gerekir. Yenilen golde savunmanın büyük yanlışı vardı. Ardından Peres'in getirdiği topta Cornelius attığı güzel golle skoru eşitledi. Eğer elinizde Cornelius gibi bir oyuncu varsa ceza sahası içerisinde daha fazla topla buluşturmalısınız.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) İlk bölümde Cornelius’u istediği paslarla buluşturamayan ev sahibi, Bakasetas ve Visca ile kaleyi uzaktan yoklayan girişimleri dışında etkisizdi. Baskılı göründü ama orta sahadaki Berat- Dorukhan ikilisi bal yapmayan arı gibiydi. Hem bu bölgede, hem hazırlık paslarında ciddi hatalar yaptı.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ) Böyle yerleşik savunmalara karşı, kenarlardan oynanacak oyunlar ve yapılan ortalarda Cornelius gibi bitirici oyuncunuz varsa gol bulma şansınız her zaman artar. Trabzonspor ilk devre yapamadığı aksiyonları ikinci devre doğru bir şekilde uygulayınca, geriye düşmesine rağmen beraberlik golünü Peres-Cornelius dayanışmasıyla buldu.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK) Maçın son bölümü gole ve galibiyete yakın taraf yine Trabzonspor oldu. Ancak Okan Koçuk, Cornelius’a bir kez daha izin vermedi. Ancak bu iş Okan’a yetmemiş olacak ki uzatmalarda gelen Bakasetas penaltısını 2 kez kurtararak takımının puan almasını sağlayan isim oldu. Trabzonspor ise eksiklerine ve vasat oyuna rağmen ayağına gelen çok büyük bir fırsatı teperek 1 puana razı oldu.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE) İkinci yarıya Trabzon gol için başladı. Golü ne kadar erken bulursa işi o kadar kolaylaşacaktı. Golün gecikmesi Giresun'un direncini artıracaktı. Visca penaltı noktasına toplar indirmeye başladı. Ne var ki; hep ilk karşılayan Giresunlu oyuncular oluyordu. Bakasetas bu yarıda ciddi pozisyonlar buldu, kaleci Okan hiç hata yapmadı. Savunmaları cansiperane ve konsantrasyonları üst seviyedeydi.

AHMET ÇAKAR (FOTOMAÇ) Okan'ın kurtardığı top bu sefer ceza alanı içinde Giresunsporlu oyuncu tarafından savuşturuldu. VAR yine devreye girdi. Haklıydı. Kural diyor ki 'Penaltıyı kaleci kurtarır ve bir oyuncu bu topu savuşturursa, bu topu savuşturan oyuncu penaltı vuruşundan önce 9 metre ihlalini yaparsa penaltı atışı tekrar edilir.' Nitekim VAR'ın bu mükemmel müdahalesi sonrası penaltı tekrar edildi ama Okan yine kurtardı.

SAFA CAN KONUKSEVER (FANATİK) Nwakaeme’nin yokluğuna Hamşik de eklenince, Trabzonspor için maçın zor olacağı belliydi. Ancak ilk yarıda bu kadar kısır bir futbolu kimse beklemiyordu. Visca ve Bakasetas’ın denemeleri vardı ancak Bordo-Mavililer isabetli şut atamadan devreyi tamamladı. Abdülkadir Ömür’ün sakatlanıp çıkması elbette planları aksattı.

Editör: TE Bilisim