Bartın’da önemli işler yaparak müteahhitlik sektöründe zirveye çıkan ve  bir dönemde Bartınspor başkanlığını yürüten Trabzonlu iş insanı Mehmet Bulut’un yaşadıkları ve isyanı belki de tüm sıkıntıdaki  iş adamlarının sesi olacak. 

Bartın, Mehmet Bulut adını 2000’li yılların başında ilk kez duydu. Bir projenin taşeron müteahhidi olarak Bartın’a ayak basan Mehmet Bulut, şahıs firması olarak başladığı ticaret hayatını 10 yıl sonra Özbulut Yapı İnşaat Ltd.Şti’ye dönüştürdü. Batı Karadeniz şehirlerinde peş peşe aldığı ihaleleri ile dikkatleri üzerinde topladı. Bartın Yalı mevkiindeki eski terminal alanına yapılan iş merkezinin müteahhitlik işini aldığında takvim yaprakları 2012’yi gösteriyordu. Bir daha şehrin gündeminden hiç düşmeyecekti.

MİLYONLARCA CİRO YAPAN BÜYÜK FİRMAYA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Özbulut Yapı İnşaat firması, Bartın-Zonguldak-Düzce üçgeninde aldığı devlet ihaleleri ile hızla büyüdü. Artık milyonlarca lira ciro yapan büyük bir firmaydı. Şirketini 8 kardeşi ile birlikte yürüten bu Trabzonlu iş insanı, Bartın’da üniversite, Devrek’te, Çaycuma’da belediye binaları, Zonguldak’ta Özel İdare binasını inşa ediyor, diğer yandan Amasra gibi yerlerde de konutlar üreterek özel projelere imza atıyordu. 2015’ten sonra sıkıntılar başlamıştı. 2018’e gelindiğinde başgösteren Rahip Branson krizi ise işin tuzu biberi oldu. Inşaattaki bütün girdiler dolar ve avro ile birlikte fırladı, inşaatlar stop etti. 

SAHİPSİZ BIRAKILDIK AMA PES ETMEK YOK

20 yıllık ticari hayatımızın Brunson ekonomik krizine kurban edilen ülkemizin sahipsiz iş adamının 3 yılda gelinen hazin sonu… Dik yürüyeceğiz eğilmeyeceğiz! Sebep olanları Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullanan Mehmet Bulut, üyesi bulunduğu AK Parti’den istifa ettiğini duyurdu. Bulut, kendisine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen “Fakirlik Belgesi”ni de yayınladı. Bir başka görselde ise tüm varlığının icralık olduğunu gösteren tebligat vardı.

Dün oynanan Bartınspor maçında eski başkan olarak tribündeki yerini alan Mehmet Bulut, Geçmiş olsun dileklerini kabul ederken yaşadığı burukluk dikkat çekti.

Elde ettiğimiz bilgiler, Mehmet Bulut’a yakın kaynaklardan oluştu. Ve hepsi şu soruyu sordu: Ödemelerini yeniden düzene sokmak için çabalayan bir iş insanını kıpırdayamaz hale getirmek çözüme ne kadar hizmet eder? Ya da devlet iş adamlarının önünü açıp borcumuzu ödemeleri yerine hapsedip alacağından neden vazgeçiyor!”
 

Editör: TE Bilisim