BASKILI BAŞLADI

Trabzonspor, 37.hafta maçında sahasında Fatih Karagümrük’ü konuk etti. Son 5 maçından beraberlikle ayrılan ve galibiyete hasret kalan Bordo-Mavili ekip, mutlak 3 puan parolası ile çıktığı müsabakaya çok etkili başladı. Müsabakanın başlama düdüğü ile birlikte inanılmaz bir baskı yapan Trabzonspor rakibi sürekli hataya zorladı. Karşılaşmanın 13.dakikasında kullanılan köşe atışında Karagümrük kalesinde yaşanan karambolde Fatih’in eli ile oynaması sonrası Trabzonsporlu oyuncular penaltı bekledi. VAR uyarısı ile pozisyonu izleyen Ali Şansalan beyaz noktayı gösterdi.

DJANINY AFFETMEDİ

15.dakikada penaltıyı gole çeviren Djaniny, Bordo-Mavili takımı 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da Trabzonspor’un baskılı oyunu devam etti. Müsabakanın 35.dakikasında Baker’ın savunma arkasına gönderdiği topla buluşan Djaniny’nin vuruşunda kaleci Viviano ayaklarıyla gole izin vermedi. 36.dakikada ise Sağ kanattan Baker'ın kullandığı serbest vuruşta arka direğe açılan topu Nwakaeme arka direğe çevirdi, gerilerden gelen Ekuban kale ağzında son anda dokunuşunu yaptı ancak kaleyi bulamadı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

UĞURCAN İZİN VERMEDİ

Müsabakanın ikinci yarısına konuk takım Karagümrükspor baskı ile başladı. Üst üste Mevlüt, Salibur ve Ndao’nın pozisyonlarında mutlak gollere izin vermeyen Uğurcan Çakır arkadaşlarını oyunda tuttu. Müsabakanın 66.dakikasında Karagümrük savunmasının büyük hatasını affetmeyen Djaniny, kaleci Viviano’yu da çalımlayarak meşin yuvarlağı filelere göndererek kendisinin ve takımının 2.golünü kaydetti: 2-0. Golden hemen bir dakika sonra bu kez Ekuban kaleyi yokladı, ancak kaleci Viviano üçüncü gole izin vermedi. Müsabakayı 2-0 kazanan Trabzonspor 5 hafta sonra 3 puanla tanıştı.

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Ali Şansalan**, Serkan Ok**, Mehmet Can Hanoğlu**

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır****, Serkan Asan***, Edgar** (Dk.46 Hosseini**), Hugo***, Marlon***, Berat Özdemir***, Baker***, Yusuf Sarı** (Dk.60 Flavio**), Nwakaeme***, Ekuban*** (Dk 90+1 Safa*), Djaniny**** (Dk.89 Abdülkadir Ömür*)

FATİH KARAGÜMRÜK: Viviano*, Zukanovic**(Dk.46 Campi*), Fatih*, Jimmy Durmaz* (Dk.28 Ndao*), Hedenstad**, Aksel* (Dk.71 Lens*), Biglia** (Dk.64 Bertolacci*), Efe**, Serhat**, Salibur**, Mevlüt** (Dk.64 Borini*)

GOLLER: Dk.15 (P) ve Dk.66 Djaniny (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Marlon (Trabzonspor), Fatih (Karagümrük)

Editör: TE Bilisim