NELER YAŞANMIŞTI

Türkiye Futbol Federasyonu önceki gün tüm liglerde küme düşmeyi kaldırdığı gibi Bölgesel Amatör Ligle ilgili de birincileri direkt, liderin üç puan gerisindeki ikincileri de 3.Lig’e alma kararı almıştı. BAL 3.Grup’ta mücadele eden ve lider Arhavispor’un 4 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Trabzon DSİ Karadenizspor, bu karardan yararlanamamıştı. Yeşil-Beyazlı Kulüp, dün yazılı bir açıklama yaparak TFF’nin kararına tepki gösterdi. Açıklama şöyle; “Hatırlanacağı üzere Pandemiden dolayı artan vakalara istinaden Türkiye Futbol Federasyonu, ülkedeki tüm sportif faaliyetleri 16 Mart itibariyle durdurmuştu.
 
LİDERLER 3.LİG’E TERFİ ETTİRİLDİ

İlerleyen zamanlarda Sağlık Bilim Kurulu’nun tavsiyeleriyle birlikte Süper Lig ve TFF 1. Ligin 12 Haziran’da, TFF 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig’in ise 18 Temmuzda kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu. Gelinen süreçte Süper Lig 12 Haziran’da TFF 1. Lig ise 19 Haziran’da kaldığı yerden devam etti. 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig’de ise müsabakalar tamamlanmadan sezon bitirildi.

2. ve 3. Liglerde sezon başı ilan edilen statüye istinaden Play-Off maçları oynatılırken, BAL’da ise Play-Off maçları sonucunda 11 gruptan 9 lider takımın 3. Lige terfi ettirilmesi gerekirken, Federasyonun 08.07.2020 tarihli kararıyla 11 grubu ilk sırada tamamlayan takımlar 3. Lige terfi ettirildi.
 
TRABZON KIYIMI SÜRÜYOR!

Bölgesel Amatör Ligde liglerin bitmesine 4 hafta varken, grubunda liderin 4 puan arkasında yer alan DSİ Karadenizspor (ilk maç liderle iç sahada, iç saha performansı 10 maçta 8 Galibiyet 2 beraberlik), TFF’nin ilgili kararı neticesinde, matematiksel olarak şampiyonluk şansı olmasına rağmen 3. Lige terfi ettirilmedi. Bunun üzerine DSİ Karadenizspor Kulübü Yönetim Kurulu, TFF’nin 08.07.2020 tarihli kararını Tahkim Kurulu’na taşıyarak itiraz etti. 25.07.2020 tarihinde Video Konferans yöntemiyle Tahkim Kuruluna savunmasını veren DSİ Karadenizspor, alınan kararın hukuk ve vicdanlarda eşitlik ilkesine aykırı olduğunu, 2. Ve 3. Ligde matematiksel olarak küme düşmeme şansı olan takımların küme düşürülmediği fakat matematiksel olarak şampiyonluk şansı olan takımımızın bu şansının elinden alınarak mağdur edildiğini ifade etti. Aynı gün Tahkim Kurulu DSİ Karadenizspor’un itirazını “oy çokluğu” ile reddetti.
 
SPOR BAKANI VE MECLİS BAŞKANI DEVREDE

Gelinen süreçte Bölgesel Amatör Lig’de tamamlanamayan sezonda, gruplarında liderin arkasında bulunan takımlar Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve T.B.M.M Başkanı Mustafa Şentop’a ulaşarak kararın haksızlık yarattığını, mağdur edildiklerini ifade ettiler. Hem Spor Bakanı hem de Meclis Başkanı, kulüplere haklı olduklarını ortada bir mağduriyet olduğu ve durumu TFF ile görüşeceklerini bildirdiler.
 
SKANDAL KARAR!

Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile TFF Başkanı Nihat Özdemir 29.07.2020 tarihinde bir toplantı gerçekleştirerek, içerisinde Bölgesel Amatör Ligden 3. Lige terfi kararlarının da olduğu bir dizi kararı kamuoyuna açıkladılar. Açıklanan kararların Bölgesel Amatör Ligi ilgilendiren kısmında, ligi liderin arkasında tamamlayan ve liderle arasında 3 puan olan Siirt İl Özel İdaresi, Adıyaman 1954, Ceyhanspor, Isparta 32 Spor, Karaman Belediyesi, Kütahyaspor, Edirnespor, Tekirdağspor ve Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş. 3. Lige terfi ettirildi. 11. Grupta yer alan Edirnespor, Tekirdağspor ve Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş. grubu 2., 3. ve 4. Sırada tamamlamalarına rağmen liderle aralarında 3 ve daha az puan olduğu için 3. Lige terfi ettirildi. 11. grubun 4. Sırasında yer alan takımı 3. Lige terfi ettiren TFF, grubunu 2. Sırada tamamlayan DSİ Karadenizspor’u ise 3. Lige terfi ettirmedi. Haksız ve eşitliğe aykırı bir şekilde,  liderle 3 puan farkı kriterini baz alan TFF, DSi Karadenizspor’u mağdur etti.
 
KAMUOYUNA ÇAĞRI!

Geldiğimiz süreçte bitirilen ligi 4. Sırada tamamlayan bir takımı 3. Lige Terfi ettiren TFF, grubunu 2. Sırada tamamlayan DSİ Karadenizspor’u, liderle arasında 4 puan fark olduğu gerekçesiyle mağdur etmiştir. Unutulmamalıdır ki ligin devam ettirilmesi durumunda alınabilecek 12 puan daha bulunmaktaydı. Kaldı ki 11. Grupta grubu 4. sırada tamamlayan Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş., 3 puan almış dahi olsaydı yine de grubunda lider olamayacaktı. Tüm futbol ve bilhassa Trabzon Camiasına bu haksız ve dayanağı olmayan karara itiraz etmek için güç oluşturmaya davet ediyoruz. Ne sezon başı yayınlamış olduğu statüye olduğu gibi uyabilen, ne de almış oldukları kararların arkasında durabilen TFF’yi kınıyor, bu karara en kısa sürede itiraz ederek yasal haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı ilan ediyoruz.”
 
Editör: TE Bilisim