İLK YARI COŞTULAR

Çaykur Rizespor deplasmanda Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz hafta sahasında Yeni Malatyaspor karşısında çok ağır bir yenilgi alarak hayal kırıklığı yaşatan Yeşil-Mavili ekip mutlak galibiyet parolası ile çıktığı Gaziantep maçına çok etkili başladı. Müsabakanın 6.dakikasında Tunay Torun’un golü ile 1-0 öne geçen Yeşil-Mavili ekip, 31.dakikada İsmail Köybaşı’nın golü ile skoru 2-0 yaptı. Baskılı oyununu sürdüren Yeşil-Mavili ekip 45.dakikada Söderlund’un golü ile soyunma odasına 3-0’lık üstünlükle gitti.

MÜTHİŞ MAÇ OLDU

Müsabakanın ikinci yarısına ise Çaykur Rizespor büyük bir şokla başladı. Yeşil-Mavili ekip, 47’de Maxim ve 48’de Muhammet Demir’in gollerine engel olamadı ve skor bir anda 2-3’e geldi. Gollerin şokunu üzerinden çabuk atan Çaykur Rizespor, 59.dakikada kazandığı penaltıyı Erik Sabo gole çevirdi ve deplasmanda 4-2’lik üstünlük sağladı. Gaziantep karşısında ataklarını sürdüren Yeşil-Mavili ekip 79.dakikada serbest atış kazandı. İsmail’in kullandığı atışta Samudio kafa vuruşu ile fileleri havalandırarak skoru 5-2 yaptı. Müsabakanın son dakikalarında Çaykur Rizespor üst üste 87 ve 89.dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle skor 5-4’e geldi. Çaykur Rizespor müsabakayı bu skorla kazanarak 3 puanın sahibi oldu.    

STAT: Kalyon

HAKEMLER: Zorbay Küçük**, Samet Çiçek**, Deniz Caner Özaral**

GAZİANTEP: Günay*, Oğuz** (Dk.71 Ulaş*), Olkowski**, Djilobodji**, Morais**, Kenan** (Dk.70 Mirza*), Jefferson* (Dk.60 Cenk*), Sousa** (Dk.53 Furkan*), Maxim** (Dk.71 Kozulj*), Muhammet**, Dicko**

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan**, Moroziuk**, Selim Ay**, Emir Dilaver** (Dk.70 Melnjak*), İsmail***, Djokovic** (Dk.90 Mithat?), Abdullah Durak**, Erik Sabo***, Tunay Torun*** (Dk.65 Michalak*), Fernando*** (Dk.65 Samudio*), Söderlund*** (Dk.90 Alberk?)

GOLLER: Dk.6 Tunay Torun, Dk.31 İsmail, Dk.45 Söderlund, Dk.59 (P) Erik Sabo, Dk.79 Samudio (Çaykur Rizespor), Dk.47 Maxim, Dk.48 ve 87 Muhammet Demir, Dk.89 Djilobodji (Gaziantep)

SARI KARTLAR: Maxim (Gaziantep), Djokovic, Gökhan (Çaykur Rizespor)

Alihan Telatar'ın Maç Kritiğihttps://www.takagazete.com.tr/akilli-strateji-makale,157359.html

Editör: TE Bilisim