Trabzonspor'un başarılı stoperi Edgar, şu ifadeleri kullandı:

ARKADAŞLIK OLARAK ÇOK İYİYİZ

İyi maçlar çıkararak buraya kadar geldik. Takımın şu anki durumu hem saha içi hem saha dışı bakıldığından arkadaşlık olarak çok iyi durumdayız ve bundan da hepimiz mutluyuz. Çalışmamızın karşılığını alıyoruz ve bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Trabzonspor’a baktığınızda tabi ki geleceği olan bir takım görüyorum. Çünkü birliktelik hem saha içinde hem de sahanın dışında taraftarların birlikteliğini görebiliyorsunuz. İnsanların bizi ne kadar desteklediği görebiliyorsunuz. Bu şekilde ve aynı çizgide devam edersek, sezon sonunda bütün hedeflere ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

VİTOR İLE İYİ ANLAŞIYORUZ

Vitor ile beraber hem iyi bir arkadaşlığımız var hem de dil olarak anlaşabiliyoruz. Birbirimizi saha içerisinde iyi anlayabiliyoruz. Dolayısıyla maçlara çıktığımızda bütün takım arkadaşlarımız gibi yapmamız gerekeni bizim üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ligin en iyisi olmak ya da olmamak değil aslında amacımız. Takımımıza en iyi şekilde faydalı olabilmek. Biz de Vitor’la bunu yapmaya çalışıyoruz.

ANI YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUM

Biz anı yaşamaya ve gün gün maç maç bakmaya çalışıyoruz. Benim de bütün odağım şu an Trabzonspor’a yönelmiş durumda. Sadece Trabzonspor’la oynayacağımız maçları bir sonraki günü ve bir sonraki maçları düşünüyorum aslında. Milli takım konusu daha sonra konuşulabilecek bir konu. Şu an sadece Trabzonspor’a odaklanmış durumdayım.

HOCAMIZLA İLETİŞİMİMİZ ÇOK İYİ

Hocamızla iletişimimiz çok iyi. Çok yakın bir iletişimimiz var. İsteklerini direkt bize ifade edebiliyor. Biz de saha içerisinde hocamızın isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 1,5 yıldır Vitor’la beraber oynuyoruz ve diğer takım arkadaşlarımızla defanstaki bütün arkadaşlarımızla beraber mücadele etmeye çalışıyoruz. Saha içine çıktığımızda kim oynarsa oynasın herkes hocamızın isteklerini yerine getirmeye ve takım için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor.

FUTBOL ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Futbol aslında eskisi gibi tek yönlü değil. Savunma oyuncularından beklenen topu ileri vurmalarıydı. Bugün günümüze geldiğimiz farklı bir oyun görüyoruz. Savunmadan başlayan bir hücum oyunu var. Savunma oyuncusu topu iyi çıkarabilirse ve topu iyi sürebilirse, topun önemini iyi bilirse öndeki oyunculara yardımcı olmaya çalışır. Top doğru giderse yardımcı oluyor. Savunma oyuncularının topla daha iyi iletişim kurabildiklerini görüyoruz. Artık savunma oyuncuları en iyi ön taraf kadar topla iyi olmak zorundalar.

SEZON SONU OTURUR KONUŞURUZ

Sözleşmemin devam etmesinden ben de mutlu olurum. Bahsettiğim gibi burada mutluyum. Daha önceki sorularda verdiğim yanıtlarda olduğum gibi ben aslında anı yaşamayı tercih eden biriyim. Bu anı yaşamayı tercih ediyorum. Tabiki mutlu olduğunuz yerde devam etmek istersiniz. Öncelik şu an da bir bakalım sezon bittiğinde gelecekte neler konuşulur, sezon sonu geldiğinde hep beraber oturur konuşuruz.

HENÜZ HİÇBİR ŞEY KAZANMADIK

Şampiyon olarak dillendirilmemiz kasıtlı olabilir belki de. Çünkü ligin henüz ilk yarısı bile tamamlanmadı. Oynanacak çok maç var. Biz de bizim hakkımızda söylenen şeyleri görüyoruz. Ama henüz ilk yarının tamamlanmasına bile çok var. Maçlar kazanıyoruz belki ama henüz hiçbir kupa kazanmış değiliz. Şu an için henüz elimizde bir şey yok. İyi gidiyoruz şu anda belki iyi gitmeye devam edeceğiz. Bunun için çalışıyor çaba gösteriyoruz. Ama şu an için hiçbir şey bitmiş değil. Kesinlikle rehavete girmeden maçları kazanmaya devam etmek istiyoruz.

TARAFTARSIZ OYNAMAK ÇOK ZORDU

İki yıllık geçen pandemide maç oynamak kolay değildi. Taraftar işinizi daha iyi yapmanıza destek oluyor. Sizi destekleyen insanlar gördüğünüzde işinizi daha motive olarak yapabiliyorsunuz. Lider Trabzonspor’u herkes yenmek isteyecek ve bunu deplasmanlarda hissediyoruz. İç saha maçlarında oynamak harika bir duygu. Her şeyden öte sizi seven insanların gözünde o sevgiyi görünce daha iyi motive ediyor. Deplasman maçları kesinliklikle kolay olmayacak.

PİQUE’Yİ LİDER OLARAK GÖRÜYORUM

Lider olarak kendime her zaman Barcelonalı Pique’yi gördüm. Ben de genç bir oyuncu olarak oraya transfer olduğumda her gün onun topla nasıl çıkış yaptığına topla nasıl oynadığına nerde pozisyon aldığına veya nasıl pozisyon aldığına dair her zaman ondan bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Onu takip etmeye çalıştım. İdol olarak her zaman kendime Pique’yi aldım.

Editör: TE Bilisim