TOMAS’TAN FORMA BEKLİYOR

Çaykur Rizespor’un yeni transferi Emir Dilaver, Yeşil-Mavili formayı giymek için gün sayıyor. Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb takımından transfer edilen 29 yaşındaki Avusturyalı stoper, ayağının tozuyla takımlı birlikte antrenmanlara çıkmaya başladı. BB Erzurumspor ile oynanacak olan maçın kadrosunda olması beklenen Emir Dilaver’in Yeşil-Mavili ekibe büyük güç katacağı belirtiliyor. Tecrübesi ve hırsıyla savunma hattını toparlayacağı ifade edilen Emir Dilaver, teknik direktör Stjepan Tomas’tan forma şansı bekliyor.
 
BURAYA GELMEYİ ÇOK İSTİYORDUM

Yeşil-Mavililerin yeni transferi Emir Dilaver, ilk röportajını da verdi. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emir Dilaver, transfer sürecinin 2 ay sürdüğünü belirtti. Emir Dilaver, “Transfer süreci biraz çılgınca geçti diyebilirim. Eski kulübüme yardımcı olmam gerekiyordu. Onların da önemli maçları vardı ama buraya gelmeyi çok istiyordum. Türkiye'ye gelmek benim için kolay oldu. Türkiye'yi zaten çok seviyordum. İsmim de zaten Türk ismi. Aynı zamanda Müslümanım. O yüzden de buraya geldiğim için çok mutluyum.
 
SÜPER LİG’İ TAKİP EDİYORDUM

Buraya gelmemdeki nedenlerden biri Süper Ligi beğeniyor ve takip ediyor olmamdı. Burada olmaktan çok mutluyum. Çok iyi bir ortam var burada. Rize şehrini de çok sevdim. Taraftarlar da transfer sürecinde çok aktif bir rol üstlendiler. Sürekli mesajlar alıyordum ama transfer gerçekleşmediği için bir türlü onlara cevap veremiyordum. Ne mutlu ki buradayım. Artık doya doya yazışırız onlarla. Türkiye’ye karşı bir gönül bağı var açıkçası. Ailem şimdilik Viyana’da. Ama Türkiye’ye de uyum sağlamakta zorluk çekeceklerini hiçbir şekilde düşünmüyorum. Ben burayı çok sevdim.
 
BÜYÜK GOLCÜLER VAR


Umarım iyi de bir performans sergilerim. Ben her zaman yüzde yüzünü ortaya koyan bir oyuncuyum. Umarım uzun yıllar Türkiye’de kalırım. Buraya hazır olarak geldim. Alanyaspor maçını tribünden izledim. Çok rahat  bir şekilde ligi iyi bir noktada bitirebiliriz. Burada o kalite var. İyi bir takımımız var. Rakip forvet konusuna da gelince. Evet buraya gelirken biliyordum isimli ve büyük golcülerin Türkiye’de oynadığını. Büyük isimlere karşı oynamak her zaman sizi geliştirir. Buna odaklanmış durumdayım. Ben hiç kimseden çekinmiyorum. Ben sadece performansımı ortaya koyacağım” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim