TFF 1. Lig’de mücadele eden Giresunspor deplasmanda İstanbulspor’un konuğu oldu. Son 8 günde 1’i kupa ve 2 lig maçı oynayarak yoğun bir süreçten geçen Yeşil-Beyazlılar maça oldukça baskılı başladı. İstanbulspor’a ön alanda şok pres yaparak top kullanmasına imkan vermeyen Yeşil-Beyazlılar 17.dakikada ise Berkay’ın golüne engel olamadı. Golün ardından Giresunspor cephesi ise tepki gösterdi. Yeşil-Beyazlılar golden önce topun taca çıktığını iddia etse de Hakem Koray Gençerler’in kararını değiştirmedi.
 
İlk yarının kalan dakikalarında rakip kale önünde istenilen kalabalığı yakalasa da final paslarını gol ayağına ulaştıramayan Yeşil-Beyazlılar soyunma odasına da 1-0’lık skorla yenik gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısında skora dengeyi getirip zorlu İstanbul deplasmanından puan ya da puanlar almak için tüm mücadelesini sahaya yansıtsa da 50.dakikada Serginho’nun kırmızı kart görmesi planları alt üst etti.
 
Ancak oyundan kopmayan ve üst düzey mücadele ortaya koyan Yeşil-Beyazlılar aradığı golü nihayet 90+4’te buldu. Sağ kanattan arka direğe kesilen topa Milinkovic vurmak istedi ancak karambole sebebiyet verdi. Topu da iyi takip eden Kaptan Eren Tozlu da düzgün bir vuruş yaparak skora dengeyi getirdi. 1-1’lik skorun ardından özellikle de 1-0 geride ve 40 dakika eksik oynamasına rağmen Giresunspor’un gösterdiği mücadele gücü alkış alırken puanını 16’ya yükseltti ve maç fazlasıyla 7.sırada kendine yer buldu.
 
STAT: Esenyurt Necmi Kadıoğlu
HAKEMLER: Koray Gençerler   **, Baran Eraslan **,  Utku Tunavelioğlu **, 
İstanbulspor: Alperen Uysal **, Wellington **, Patrick Etoga Atchom **, Ali Yaşar **, Berkay Görmez ** (Dk. 81 Mehmet Yeşil **), Ali Dere ** (Dk. 82 Tayyip Ebrar Cumur **), Onur Ergün **, Melih Kabasakal **, Eduard Rroca ** (Dk. 85 Uygar Mert Zeybek?), Papa Diouf **, Kristal Abazaj ** (Dk. 68 Egehan Gök **)
Giresunspor: Tolgahan Acar **, Mamadou Diarra **, Sadi Karaduman **, Kerem Kalafat ** (Dk. 88 Yasin Ozan?), Hayrullah Bilazer **, Mehmet Taş **, Abdou Razack Traore ** (Dk. 62 Erol Can Akdağ **), Anthony Uzodimma ** (Dk. 88 Muhammet Himmet Ertürk?), Caner Hüseyin Bağ ** (Dk. 77 Marko Milinkovic **), Eren Tozlu **, Sergio Antonio Da Luiz Junior **
GOLLER: Dk. 17 Berkay (İstanbulspor), Dk. 90+4 Eren (Giresunspor)
KIRMIZI KART: Serginho (Giresunspor)
 
Editör: TE Bilisim