YALNIZ BIRAKMADILAR

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta kadınlar 69 kiloda altın madalya kazanan Trabzonspor’un Milli boksörü Busenaz Sürmeneli, memleketi Trabzon’da görkemli bir şekilde karşılandı. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediyesi Kent A.Ş Genel Müdürü Emre Gülsever, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Spor Daire Başkanı Ayhan Pala, Başkan Danışmanı Mehmet Karaoğlu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün yanı sıra ailesi, sevenleri ve sporcu arkadaşları tarafından Trabzon Havalimanı'nda coşkulu tezahüratlar eşliğinde karşılanan Busenaz Sürmeneli için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı, kahramanlık türküleri çaldı.

BU MADALYADA EMEK VE GÖZYAŞI VAR

Busenaz Sürmeneli, burada yaptığı açıklamada amacının bundan sonra da madalyalar kazanmak olduğunu söyledi. Kadınlar 69 kiloda altın madalya kazanarak Türk boks tarihine geçen Busenaz Sürmeneli, çok gururlu olduğunu belirterek şunları söyledi; “Ben bir söz vermiştim. Bu olimpiyat şehrine altın madalya yakışır diye, sözümü tuttum. Bu şehir bunu hak ediyordu. Ben de bu şehrin öz evladı olarak bunu yaptım. Trabzon’a, Trabzonspor’a armağan olsun. Çok mutluyum, çok gururluyum. Gerçekten bu madalyada emek var, gözyaşı var, her şey var. Bu madalya, Türk kadını yapamaz diyen herkese gelsin. İnşallah daha güzel başarılarla buraya gelmek nasip olsun. Çok mutluyum. Şehri ve insanları görünce daha çok mutlu oluyorum. İyi ki diyorum aç kalmışım, susuz kalmışım ki bu madalyayı buraya getirdim.”

"SÖZÜMÜZÜ TUTTUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Antrenörü Cahit Süme de 2013 yılında sosyal medya hesabından verdiği sözü tuttuğunu belirterek, “Yıllardır bu işle uğraşıyorum. Avrupa ve dünya derecelerim oldu. Trabzon’a, Avrupa ve dünyada ilk madalyayı ben kazandırdım. İlk olimpiyata giden sporcu ben oldum. Belki olimpiyat madalyası kazanamadım ama hep olimpiyat madalyası aşkıyla yaşadım. 2013 yılında sosyal medya hesabımdan bir gün bu şehre olimpiyat madalyalı sporcu yetiştireceğim ve halkı sokaklara dökeceğim dedim. Evet halk sokaklarda. Sözümüzü tuttuğum için çok mutluyum” diye konuştu.

ŞEHİR TURU ATTI

Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli, havalimanındaki karşılamanın ardından Büyükşehir Belediyes tarafından hazırlanan üstü açık otobüsle birlikte şehir turu atarak şampiyonluğunu kutladı. Uzun bir konvoyla şehir turu atan Busenaz Sürmeneli daha sonra Meydan’daki eski Belediye binasının önünde halkla buluştu. Şampiyonluk sevincini Trabzonlu spor severlerle paylaşan Busenaz Sürmeneli’nin oldukça mutlu ve gururlu olduğu gözlendi.

GURUR DUYUYORUZ

Şehir turunun ardından Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne gelen Busenaz Sürmeneli ve Antrenörü Cahit Süme, burada Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Sağlık Kurulu Başkanı Yaşar Kibar Güven, Yönetim Kurulu Danışmanı Ali Kemal Denizci ve idari personel tarafından karşılandı. Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Busenaz’ın kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Her maçta çok büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadık. Üstün bir performans sergileyerek altın madalya elde edildi. Busenaz’ı ve Antrenörümüz Cahit Süme’yi bu başarıdan dolayı kutluyorum” dedi. Busenaz Sürmeneli, olimpiyat madalyası kazandığını için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Daha önce verdiğim olimpiyat madalyası sözünü tuttuğum için gururluyum. Buranın öz evladı olarak bunu yaptım. Madalyam şehrime ve kulübüme armağan olsun. Ancak hedefim bitmedi. Bundan sonra da başarılarımı sürdürmek istiyorum” diye konuştu. Görüşme sonunda Busenaz Sürmeneli ve Cahit Süme’ye plaket takdim edildi.

BU MADALYA TRABZON’A TRABZONSPOR’A ÇOK YAKIŞTI

Meydan Parkı eski Belediye Binası’nın önünde halkla buluşmasında da konuşma yapan Busenaz Sürmeneli şunları söyledi; “Trabzon’um hepiniz hoş geldiniz. Şu madalya benim çocukluğum, gençliğim, hayallerim rüyalarım. 13 yıldır gece gündüz çalışıyorum. İnşallah bu gençlerin gelecek hayali kuran bütün çocuklar yapamaz diyen herkese ispat olsun bu. Türk kadını yapamaz diyenlere örnek olsun. Yapabileceklerine inansınlar. Yangınlar var biliyorsunuz. Bir ölür bin diriliriz. Türk kadını Türk insanı istesin her şeyi yapar. Aç kaldım, acı çektim ameliyatlar oldum, sırf bu an içindi. Her şey bu an içindi. Benim üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ederim. Yarı finalden sonra bekle Türkiyem demiştim. Siz beklediniz ben de getirdim. Her zaman sözümü tutmak için çalıştım. Allah nasip etti. Çok dua ettim, sizler de çok dua ettiniz. 80 milyonun duası var bu madalyada. Annemin, babamın ellerinden öperim. Bu madalya Trabzon’a Trabzonspor’a çok yakıştı” dedi.

Editör: TE Bilisim