Yeni sezon öncesi Trabzonspor’un genel durumunu, transfer sürecini değerlendiren Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 3 Temmuz şike süreci ve Emre Belözoğlu’nun Şenol Güneş’in yardımcısı olması konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

ŞAMPİYON BAŞLADIK ŞAMPİYON BİTİRECEĞİZ

Trabzonspor U19 takımının Gelişim Ligi’nde şampiyon olmasına da değinen Genç, “Şampiyon başladık inşallah şampiyon bitireceğiz. U19 takımımızı, Hasan Hocamızı ve bütün futbolcularımızı yürekten tebrik ediyorum. Fenerbahçe maçını geçtikten sonra yarı şampiyon ilan etmiştim. Galatasaray maçıyla bu şampiyonluk taçlandı. Futbolcularımız A Takım için ışık veriyor. U19 takımıyla şampiyon başladık A Takımla şampiyon bitireceğiz. Güzel transferler yapıldı, inşallah bir sol bek istiyoruz. Güzel bir kadromuz oldu santrafor transferi de bizi doğrudan şampiyonluğa oynatır. Büyük maçlarımız ilk yarıda içeride. Malatya ve Sivas’tan alacağımız 6 puan, Galatasaray maçından önce alacağımız 7 puan anlam ifade eder. Büyük maçları sezon başında geri bırakmak çok önemli 6 puanlık maçlar bu maçlar. Malatya, Sivas ve kardeş şehrimiz Giresun ondan sonra iyi bir havayla girersek o havanın bizi taşıyacağını düşünüyorum. İyi bir hocamız var. Sadece futbol kimliğinden öte, Trabzonspor’un değerlerine sahip çıkan ve sahip çıkmış bir hoca. Kenetlenirsek bizi kimsenin tutacağını düşünmüyorum. Birlikte hareket etme kabiliyetimizi ne kadar yukarıya taşırsak eş zamanlı olarak başarı da o kadar yukarı çıkar. Şampiyonluğa yürekten inanıyorum. Başkanımıza, hocamıza, futbolcularımıza ve camiamıza başarılar diliyorum” dedi.

BU MÜCADELE HER PLATFORMDA DEVAM ETMELİ

3 Temmuz süreci ile ilgili de daha önce mali kongrede düşüncelerini aktaran Genç, düşüncelerini yeniledi ve şunları belirtti; “Tarihi bir gerçek, divan başkanı sıfatıyla bir kısım şeyler söyledik. Trabzonspor benim için çok üst noktalardadır. Şike mücadelesini veremedik maalesef. Önce mücadele edeceksiniz sonuna kadar olmazsa olmayan sebepleri sonradan konuşursunuz. Biz olmayan sebeplere sığınmaya çalıştık. Fenerbahçe’nin FETÖ’nün şefaatine sığındığı gibi. Şikeyi bu şekilde ört pas ettiler. Şikenin 10.yılı değil dünyanın sonuncu yılı da olsa Fenerbahçe 2010-2011 yılında şike yapmıştır. Bu gerçekle yüzleşip hakkı teslim etseler ancak kurtarırlar. Bütün hak savunucularının bu mücadeleyi her platformda devam ettirmesi gerekiyor. Bu parlaklar yazdığı sürece bunu belirtmeye devam edeceğiz. Trabzonspor sadece bir futbol takımı değildir. Bu mücadeleye takılıp kalacağız. Şampiyonluğa oynayacağız inşallah. Şampiyonluğu ve bu mücadeleyi birbirinden ayırıp o anlamda takılıp kalmamamız gerekiyor.”

ÇOK KIRGINIM

Avrupa Şampiyonası sonrası A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’i arayarak destekte bulunduğunu ifade eden Genç, Şenol Güneş’in, Emre Belözoğlu’nu yardımcısı olarak yanına almasına da karşı olduğunun altını çizdi. Genç, “Avrupa Şampiyonası’ndan sonra Şenol Güneş’i aradım. Acımasız eleştirilere karşı onun yanında olduğumuzu bizatihi belirttim. Trabzonlu olunca Ulusal Basın ayrıca eleştiriyor. Şenol Hocamızın her zaman yanında oldum ve destekledim. Yalnız Emre Belözoğlu konusunda çok kırgınım kendisine. Mesajımı da yazdım. Emre konusunda daha hassas davranmalıydı. Bu şehrin değerlerine saldıran bir futbol adamını en azından ben Şenol Hocamızın yanında görmek istemiyorum. Bu da bu mücadelenin bir parçasıdır. O dönemin mağdurlarının en başında olan kişiydi Şenol Hoca. Bu şehrin değeri, bu şehrin evladı. En azından çok kırgın olduğumu ve hatalı bir tercih olduğunu belirtmek istiyorum” cümlelerine yer verdi. SALİH BIYIK

Editör: TE Bilisim