ŞOK GOLLE BAŞLADI

Trabzonspor, Süper Lig’in 9’uncu haftası maçında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Medical Park Stadı’nda zirveyi çok yakından ilgilendiren müsabaka çok tempolu başladı. Henüz 2.dakikada Abdülkadir Ömür ile gole çok yaklaşan Trabzonspor, 3.dakikada Rossi’nin golü ile sahasında 1-0 geri düştü. Erken yenilen golün şokunu üzerinden çabuk atan Bordo-Mavili ekip, Fenerbahçe kalesinde baskı kurdu. 24.dakikada Djaniny’nin düşürülmesi sonrası Trabzonspor frikik atışı kazanırken Fenerbahçeli savunma oyuncusu Min-Jae, ikinci sarıda gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

BAKASETAS SAHNEDE

25.dakikada kullanılan frikik atışında Bakasetas mükemmel bir gole imza atarak skoru 1-1’e getirdi. Müsabakanın 41.dakikasında Fenerbahçe kalesinde yaşanan karambolda Bordo-Mavili ekip ikinci golü bir türlü bulamadı. 44.dakikada Bakasetas’ın kullandığı serbest vuruşta Hugo’nun kafa vuruşunda top direğin yanından auta gitti. İlk 45 dakika 1-1’lik eşitlikle geçildi. Müsabakanın ikinci yarısında da Trabzonspor’un baskısı ve pozisyonları vardı. 87.dakikada Szalai, Cornelius’u yaka paça indirdi, VAR uyarısıyla Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi.

MÜTHİŞ HEYECAN

Beraberlik golünün sahibi Bakasetas penaltıyı gole çevirerek Trabzonspor’u 2-1 öne geçirdi. Trabzonspor’un üstünlük golünün ardından Fenerbahçe risk alıp beraberlik için yüklenmeye çalıştı. 90.dakikada orta sahada yaptığı baskı sonrası Abdülkadir Ömür, Novak’tan topu çaldı, genç oyuncu Cornelius’a çıkardı, Danimarkalı’nın vuruşu Altay’dan döndü, bu kez sahneye Yusuf Sarı çıktı. Yusuf Sarı’nın vuruşunda Gustavo’ya da çarpan top filelerle buluştu ve Trabzonspor 3-1’lük üstünlüğü yakaladı. Fenerbahçe’yi Medical Park’ta 3-1’le deviren Trabzonspor puanını 21’e yükselterek zirveyi ele geçirdi. 

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Ali Şansalan***, Kerem Ersoy***, İbrahim Çağlar Uyarcan***

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır****, Bruno Peres** (Dk.51 Dorukhan***), Edgar****, Hugo****, Denswil** (Dk.46 Trondsen***), Berat Özdemir** (Dk.69 Siopis***), Bakasetas****, Abdülkadir Ömür****, Nwakaeme* (Dk.43 Yusuf Sarı***), Gervinho** (Dk.69 Cornelius***), Djaniny***

FENERBAHÇE: Altay*, Szalai*, Min-Jae?, Novak*, Gustavo*, Crespo* (Dk.87 Pelkas?), Ferdi* (Dk.87 Nazım?), Osayi-Samuel*, Rossi* (Dk.74 Tisserand*), Mesut Özil* (Dk.74 Sosa*), Enner Valencia* (Dk.62 Serdar*)

GOLLER: Dk.3 Rossi (Fenerbahçe), Dk.25 ve 87 (P) Bakasetas, Dk.90 Yusuf Sarı (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Min-Jae, Gustavo, Valencia, Altay, Szalai (Fenerbahçe), Edgar (Trabzonspor)

KIRMIZI KART: Dk.24 Min-Jae (Fenerbahçe)

Editör: TE Bilisim