Gaz Alma Günleri

Korona Virüs salgınından ötürü gözler spor camiasına çevrilmişti. Vaka ve ölümlerin her geçen gün arttığı şu günlerde spor dünyası da önünü görmekte güçlük çekiyor. Salgına rağmen UEFA’nın müsabakaları oynatma konusundaki ısrarına anlam verilemiyor. FIFA ‘Önce sağlık’, UEFA ise ‘Önce maç’ diyor. UEFA’nın bu tavrı büyük tepki çekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu da UEFA’nın izinden gidiyor. TFF, maçların en erken Haziran’da başlayacağı yönünde bir açıklama yapmış, 10 alternatifli senaryo ile ligleri oynatmayı planladıklarını açıklamıştı. 

Senaryolar Gerçekçi Değil

Ancak liglerin TFF’nin 10 alternatifli senaryosu çok gerçekçi bulunmuyor. Özellikle Türkiye daha salgının henüz başında. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konu üzerinde duruyor ve sürekli halkı uyarıyor. Virüs salgınının ne zaman kontrol altına alınacağı konusunda kesin bir tarih verilemiyor. Bu gelişmeler çerçevesinde liglerin Haziran’da da başlamasının zor olacağı belirtiliyor. Trabzonspor’un şampiyonluğunu istemeyen İstanbul kulüpleri tarafından liglerin tescil edilmemesi konusunda TFF’ye yoğun bir baskı var.

‘Müsabaka oyun talimatı’ ne diyor?

Zira ligler ya oynanacak ya da mevcut haliyle tescil edilecek. Bunun başka bir alternatifi yok. İstanbul kulüplerinin algı çabaları da boşuna. TFF’nin Müsabaka Oyun Talimatı var. Ne diyor talimat, “TFF mücbir sebepleri göz önünde bulundurarak ligleri tescil edebilir.” Dünya Sağlık Örgütü’nün tüm Dünyada Korona Virüs’ü Pandemi ilan etmesi bir ‘Mücbir’ sebeptir. Bu anlamda liglerin iptali söz konusu olamaz. Ligler ya oynanır ya da mevcut sıralama ile tescil edilir. Oynanmış 26 hafta yok sayılamaz. Maçlar oynanmazsa TFF ligleri tescil edip Trabzonspor’u şampiyon ilan etmeli. 
 
Editör: TE Bilisim