9 Aylık Süreci Değerlendirdi
 
Başarıyla sonuçlanan EURO 2020 Elemeleri'ndeki 9 aylık süreci ve EURO 2020 finallerindeki rakiplerimizi değerlendiren tecrübeli teknik adam, ayrıca A Milli Takımımızın final turnuvasındaki hedeflerini de açıkladı. İşte Şenol Güneş'in açıklamaları:
 
“Mutlu ve gururluyum”
 
“Sevgili Türk basın emekçileri, EURO 2020'ye katılmayı başaran A Milli Takımı'nın teknik direktörü olarak karşınızdayım. Mutluyum, gururluyum. Birlikte hayal ettik, çalıştık ve başardık. Emeği geçen herkese teşekkürler. Nereden geldiğimizi nereye gittiğimizi biliyoruz. Önümüzde iyi bir oyuncu grubu var. Bunlar başarıyı da gördüler. Belki de başarısızlığı da görecekler. Hepimiz onlara yardımcı olmalıyız.  Diyalog ortamını sıcak tuttuk, kulüpleri, hocaları, oyuncuları ziyaret ettik. Gönülleri aldık. Buna da devam edeceğiz. Türk halkını milli takıma tekrar yakınlaştırdık.”
 
“Olağanüstü Çalıştık”
 
“Milli takımın artık kiminle maçının olduğunu merak etmez hale geldik. Artık bunları aştığımızı düşünüyorum. 'Ben' demedik, 'biz' dedik. Bunda haberi yapan gazetecinin de yemeği yapan aşçının da sponsorun da katkısının olduğunu düşünüyorum. Olağanüstü çalıştık, analizler yaptık, tartıştık. Bazen uykusuz kaldık. Sizlerin huzurunda onlara teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü bizimle aynı duyguyu paylaşan sayın Cumhurbaşkanımıza gönderiyorum.”
 
“İstanbul Ve Anadolu Bizi Bağrına Bastı”
 
“Eski, yeni oyuncuları kaynaştırdık. Emre ve Burak, kaptan olarak olağanüstü bir örnek olarak davrandılar. Öyle devam etmelerini umuyorum. Sorun çözücü oldular. En yetkilisi de en yetkisizi de sıcak oldu, takımın başarısı için bir araya geldi. Anadolu seyircisi olağanüstü bir şekilde bizi bağrına bastı. İstanbul'a dönelim dedik. Dönmek için Anadolu'dan ayrıldık. Oraya geri döneceğiz. İstanbul da bizi bağrına bastı. İnsan gol atmamaya sevinir mi? Bizsevindik. Stade de France’da yaşadıklarımız bizim için çok daha önemliydi. Aldığımız sonucun yanında eleştiri aldığı dönemde taraftarımız Avrupa’ya örnek oldu.”
 
“Daha çok yakınlaşalım”
 
“Çocuklarımıza imkan ve zaman vermeye, eğitime devam edeceğiz. Doğru projeler her zaman destek ister. Daha çok yakınlaşalım, birbirimizi anlayalım. Bu daha çok fikir üretmemizi sağlar. Bütün turnuvalara katılmak istiyoruz. Kendimiz ürettik, kendimiz pazarladık, hepsiyle keyif verdik, hepsinden keyif aldık. Doğrularımız fazlaydı. Bugünkü sonuçlar yarınların garantisi değildir. Doğru işe doğru adam koyalım.”
 
"Grupta başarılı olacağız"
 
“Bütün turnuvalara katılmak istiyoruz. En son katıldığımız turnuvada maç yapacağımız takımları öğrenmiş olduk. Bu takımlarla ilgili daha çok bilgi vereceğiz. Gruptaki hepsinden daha başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Zor grup olan Almanya, Fransa ve Portekiz'in grubunda da olsak ben aynı düşünce içerisinde olacaktım. Biz, komşusu açken rahatsız olan bir milletiz. Teröre, şiddete, kadına şiddete karşıyız. Rakiplerimizle ilgili daha geniş bilgi vereceğiz. Tüm rakiplerimizle mücadele edebileceğimizi biliyoruz. EURO 2020 açılış maçını İtalya ile oynayacak olmamız büyük şans. Hem ülke tanıtımı hem de takım için. Çocuklar zaten motive olacaklardır. Biz sadece nasıl oynayacağımızı konuşacağız.”
 
“Rakiplerin bizden çekinmesini sağlamak güzel bir şey”
 
“Bu yıl Milli Takım yılı olsun. Fransa maçındaki performansı gösterecek olgunlukta bir takımız. İtalya maçını kaybetsek bile Bakü'de Azerbaycan'ı ve kendimizi temsil edeceğiz. İki maçta her şey değişebilir. Elimizdeki kadroda mümkün olduğunca form durumu yüksek oyuncuları tutmak istiyorum. İtalya'yı yeniden gözden geçireceğiz ancak Galler bizim için daha önemli. Ben yine de 6 puanla gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Hem Galler hem İsviçre’yi yenmeliyiz. Varsayımlar olacaktır. İtalya’yı yeniden gözden geçireceğiz ancak Galler maçı daha önemli. İnşallah bütün puanları alırız ama 6 puanla gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorum. Rakiplerin bizden çekinmesini sağlamak güzel. Her maçta kendi futbol felsefimizi oynamaya çalışacağız.”
 
“Senaryoları hazırladık”
 
“Bütün senaryoları hazırladık. Gruptan çıktıktan sonra nereye gideceğimiz de önemli. Her maçımızda futbolumuzu biraz daha yukarıya çıkarmak zorundayız. Zirveye çıkmak için merdivenin ilk basamağına basmak gerekli. Gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Sonrasında son 16, çeyrek final, yarı final ve gidebilirsek final. Neden olmasın. Yanlışlar ve doğrularla adım adım ilerliyoruz. Falcı değiliz, ben afaki şeylere inanmam. Duygularım üst seviyededir. Önce samimiyet ve iyi niyet. Gayretle işler yapıldığını gördüm.”
Editör: TE Bilisim