TERCİH HATALARI

Trabzonspor, 25.hafta maçında sahasında Gaziantep’i konuk etti. Zirve yarışındaki iddiasını sürdürme adına sahaya galibiyet parolası ile çıkan Fırtına, ilk dakikalardan itibaren oyunun hakimiydi. İlk dakikalarda rakip savunmayı zorlamaya çalışan Bordo-Mavili ekip, final paslarında sorun yaşadı. Karşılaşmanın 11.dakikasında Trabzonspor kontrada yakalandı. Maxim’in pasıyla ceza sahasına giren Mirallas’ın vuruşunda Uğurcan ayaklarıyla mutlak golü önledi. 21.dakikada gelişenTrabzonspor atağında savunma arkasına sarkan Bakasetas solundaki Djaniny'yi topla buluşturdu, Djaniny iki rakibini geçtikten sonra ortadaki Nwakaeme'yi gördü onun vuruşunda top farklı şekilde auta gitti. 

ETTEN DUVAR ÖRDÜLER

24.dakikada Gaziantep savunmasının hatasıyla topu alan Berat, Bakesatas’ı gördü, Yunan oyuncunun vuruşu Güray’da kaldı. 34.dakikada gelişen Trabzonspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Flavio’nun vuruşunda top direğin dibinden dışarı gitti. 38.dakikada Nwakaeme’nin pasıyla ceza sahasına giren Djaniny, ön direkte Bakasetas’a pas vermek yerine kaleye vurmayı tercih edince top kaleci Güray’a çarpıp kornere gitti. Bu dakikada kullanılan köşe atışında Ekuban ile Hugo birbirinin pozisyonunu bozunca Bordo-Mavili ekip mutlak golden oldu. 44.dakikada Nwakaeme, iki oyuncuyu çalımlayıp ceza sahasına girdi, vuruşunda top savunmadan döndü. İlk 45 dakika golsüz sona erdi.

YİNE BAKASETAS

İkinci yarıya daha etkili başlayan Trabzonspor, eşitliği bozacak gol arayışındaydı. 57.dakikada Nwakaeme’nin ortasında Vitor Hugo’nun kafa vuruşunda top Güray’da kaldı. 67.dakikada Bakasetas ile başlayan atak sonrası Nwakaeme’nin savunma arkasına gönderdiği topu Flavio kafa ile Yunan yıldıza gönderdi, Bakasetas da bu ikramı geri çevirmedi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra konuk takım Gaziantep beraberlik golü için baskı yapmaya çalıştı. Son dakikaları müthiş çekişmeye sahne olan müsabakada Trabzonspor, ikinci gol için de fırsatlar yakaladı ancak son final paslarında bir türlü doğru tercihleri yapamadı. 90+5’te rakibine yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartı gören Nwakaeme kırmızı kart gördü. Müsabakayı 1-0 kazanan Trabzonspor, üst üste 6’ncı galibiyetini elde etti.

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Zorbay Küçük***, Kemal Yılmaz***, Hakan Yemişken***

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır***, Kamil Ahmet***, Edgar Ie***, Hugo***, Marlon***, Flavio***, Berat**, Bakasetas*** (Dk.89 Yunus Mallı*), Nwakaeme***, Ekuban*** (Dk.85 Yusuf*), Djaniny Semedo*** (Dk.90+1 Afobe*)

GAZİANTEP: Günay**, Oğuz** (Dk.83 Bilal*), Ertuğrul**, Djilobodji**, Tosca*, Güray* (Dk.89 Morais?), Jefferson* (Dk.83 Kenan*), Rashid* (Dk.46 Vetrih*), Maxim**, Muhammet** (Dk.84 Andre*), Mirallas*

GOLLER: Dk.67 Bakasetas (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Nwakaeme, Bakasetas (Trabzonspor), Mirallas, Vetrih, Maxim (Gaziantep)

KIRMIZI KART: Dk.90+5 Nwakaeme (Trabzonspor)
 

Editör: TE Bilisim