30’DAN SONRA ORTAK OLDU

Topu rakibe bırakıp kontrataklarla pozisyon arayan Trabzonspor, 25 ve 29.dakikalarda kalesinde ciddi pozisyonlar verirken Milli eldiven Uğurcan Çakır mutlak gollere izin vermeyerek kalesinde devleşti. Bordo-Mavili ekip, 30’dan sonra oyuna ortak oldu. Hücumdaki dörtlü Bakasetas, Ekuban, Nwakaeme ve Djaniny’nin bu dakikadan sonra oyuna girmesiyle Bordo-Mavililer pozisyonlara girdi. Ancak ilk 45 dakikada aranan gol gelmeyince soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gidildi.

SAVUNMA UYUDU

Bordo-Mavili ekip, ikinci yarıya ilk yarıya göre daha istekli ve etkili başladı. Alan daraltıp rakibe çok fazla topla oynama şansı vermeyen Trabzonspor, yine final vuruşlarında sıkıntı yaşadı. 68.dakikada Nwakaeme çalımlarla rakiplerini geçti, ceza yayının üzerinden vuruşunu yaptı top kaleci Altay’da kaldı. 70.dakikada Fenerbahçe kalesi içinde yaşanan karambolde önce Hugo sonra Ekuban gol vuruşunu yapamadı. 76.dakikada Pelkas’ın golüne engel olamayan Trabzonspor sahasında 1-0 geri düştü. 85.dakikada kullanılan köşe atışında Djaniny’nin kafa vuruşunda top direğe çarpıp dışarı gitti. Son dakikalarda beraberlik golü için bastıran Trabzonspor, önce Afobe, sonra Hugo gol vuruşunu ıskalayınca beraberlik şansını değerlendiremedi. Müsabakayı 1-0 kaybeden Trabzonspor, zirve yarışında yara aldı.

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu*, Serkan Olguncan*, Erdinç Sezertam*

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır**, Serkan Asan** (Dk.77 Yunus Mallı*), Edgar**, Hugo**, Marlon** (Dk.86 Abdulkadir Parmak*), Flavio** (Dk.86 Afobe*), Berat Özdemir**, Bakasetas**, Ekuban** (Dk.75 Yusuf Sarı*), Nwakaeme**, Djaniny**

FENERBAHÇE: Altay**, Gökhan**, Serdar**, Tisserand**, Szalai**, Sosa**, Mert Hakan** (Dk.74 Ozan*), Osayi-Samuel** (Dk.74 Ferdi*), Mesut Özil** (Dk.66 Samatta*), Pelkas** (Dk.86 Novak*), Thiam* (Dk.66 Valencia*)

GOL: Dk.76 Pelkas (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Ekuban (Trabzonspor), Mert Hakan, Serdar (Fenerbahçe)

Editör: TE Bilisim