Rize Hızlı Başladı
 
Spor Toto Süper Lig’de sezonun son haftası Karadeniz derbisine sahne oldu. Trabzonspor deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Trabzonspor üçüncülük, Çaykur Rizespor ise prestij adına kazanmak için sahaya çıktı. Çaykur Rizespor maça çok etkili başladı. Ev sahibi ekip, 16.dakikada Boldrin’in golü ile Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçti. Trabzonspor bu gole erken karşılık verdi. 20.dakikada Rodallega’nın golü ile Bordo-Mavili ekip skoru 1-1 yaptı.
 
Üst Üste Goller
 
Müsabakanın 24.dakikasında Ekuban’ın ortasında Rodallega’nın vuruşunu kaleci Gökhan çeldi ancak Çaykur Rizesporlu oyuncu Melnjak’ın ters vuruşu ile meşin yuvarlak filelerle buluştu ve Trabzonspor skoru 2-1’e getirdi. 43.dakikada bu kez Abdülkadir Ömür sahneye çıktı. Genç oyuncnun attığı gol ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı ancak VAR uyarısı ile gol verildi. Bordo-Mavili ekip soyunma odasına 3-1 önde gitti. Çaykur Rizespor, 65’te Vedat’ın golü ile skoru 3-2 yaptı.  
 
800. Gol Ömür’den
 
Trabzonspor'un genç yıldız oyuncusu Abdülkadir Ömür, Çaykur Rizespor'a attığı golle Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 800. golü kaydetti. Bu sezon Trabzonspor ile 33. maçına çıkan Abdülkadir Ömür, 5 gol 10 asist ile oynuyor. 19 yaşındaki yıldız oyuncunun Trabzonspor ile olan sözleşmesi 2022 yılına kadar devam ediyor.
 
28 oldu
 
Bu sezon Trabzonspor direklere takıldı. Çaykur Rizespor maçı öncesi oynadığı 33 maçta 26 kez topu direkten dönen Trabzonspor, aynı şanssızlığı Karadeniz derbisinde de yaşadı. Bordo-Mavili ekibin, Çaykur Rizespor maçında da iki topu direkten döndü. İlk yarıda Yusuf Yazıcı’nın ikinci yarıda ise Ekuban’ın vuruşlarında direkler gole izin vermedi. Bu sezon Bordo-Mavili ekibin toplam 28 kez topu direkten dönmüş oldu.
 
STAT: Çaykur Didi  
 
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu*, Kemal Yılmaz**, Serkan Olguncan**
 
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan**, Moroziuk **, Saadane **, Awaziem **, Melnjak **, Musa Çağıran * (Dk.46 Umar Aminu*), Azubuike ** (Dk.84 Abarhoun*), Boldrin **, Aatıf ** (Dk.72 Mustafa*), Samudio **, Vedat Muriqi **
 
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır **, Pereira **, Hüseyin Türkmen **, Hosseini **, Novak **, Abdülkadir Parmak **, Jose Sosa * (Dk.22 Ekuban**), Abdülkadir Ömür **, Yusuf Yazıcı **, Nwakaeme **, Rodallega **
 
GOLLER: DK.16 Boldrin, Dk.65 Vedat Muriqi (Çaykur Rizespor), Dk.20 Rodallega, Dk.24 Melnjak (kendi kalesine), Dk.43 Abdülkadir Ömür (Trabzonspor)
 
SARI KARTLAR:
Novak (Trabzonspor)
 
Editör: TE Bilisim