Süper Lig'in 16. haftasında yarın deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak Trabzonspor, hazırlıklarını bugün tamamlayarak yola çıktı. 

Bugünü izinli geçiren Bordo-Mavililer, bugün basına kapalı antrenmanın ardından hava yolu ile Konya’ya giderek maç saatini beklemeye başladı. Taraftarı önünde çıktığı son iki maçı kazanamayan ve zirve yarışında yara alan Trabzonspor'un deplasman karnesi ise oldukça iyi.  Ankaragücü ve Antalya'yı dış sahada üst üste mağlup eden bordo-mavililer, pazartesi günü de Konyaspor ile karşılaşacak. Fırtına, Konya ile oynadığı son 10 resmi maçta sadece 1 yenilgi aldı. 

Diğer 9 karşılaşmanın 4'ünü kazanan Trabzonspor, 5 kez ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Ayrıca Bordo-Mavililer, ilk yarının bitimine 2 hafta kala devreyi kayıpsız ve sakatlık yaşamadan atlatmak istiyor. İlk yarı boyunca farklı dönemlerde toplamda 15 oyuncusu sakatlık yaşamasına rağmen zirve yarışına tutunmasını bildi. Teknik Direktör Ünal Karaman beklenmedik Denizlispor mağlubiyetinin ardından, Konya maçı öncesinde işi sıkı tutuyor. Konya’nın güçlü takımlarından Başakşehir karşısında İstanbul’dan beraberlikle döndüğünü hatırlatan Ünal Karaman, ''galibiyet için oynayacaklar'' dedi.
 
Editör: TE Bilisim