BOSNA MACERASI İYİ GEÇMEDİ

Çaykur Rizespor’un altyapısından yetişen ve geçen sezon devre arası transferinde kiralık olarak TFF 1.Lig takımlarından Menemenspor’a giden Emirhan Topçu; “Bu sezon formayı almak İstiyorum” dedi. Erzurum Kampında Rize Temsilcimiz Alihan Telatar’a konuşan Rizeli genç oyuncu Emirhan Topçu, 2 yıl önce oynamak için gittiği Bosna Hersek Ligi’nde Covid 19’dan ötürü fazla oynayamadan geri döndüğünü hatırlayarak sözlerini şöyle sürdürdü;

PANDEMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

“Bosna Hersek Ligi’ne gittim ama benim için pek iyi olmadı. Dünya genelinde oluşan Covid 19 salgını nedeniyle ligler tamamlanmamıştı, sadece bir maç oynayabildim. Geçen sezon ilk devre Rizespor’da kalma kararı aldım. Bunda hocaların da kalma kararında rolü vardı ve ben onların bu kararına uymak zorunda kaldım. İlk yarı boyunca pek şans bulamadım. Benim için en iyisi oynamak olduğunu düşündüm ve devre arası hocalarımla konuştum, aynı şekilde Başkanımız Hasan Kartal ile konuştum. Başkanım bana; ‘Gidip, oyna ve çok daha güçlü olarak Rizespor’a dön’ dedi. Gittim 15 maç oynadım.

ÇOK İYİ ÇALIŞIYORUZ

Benim için Menemenspor güzel geçti, tecrübe edindim diyebilirim. Kariyerim açısında da çok iyi oldu. Bu sezon da Rizespor’a döndüm. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Bu sezon formaya ilk defa bu kadar netim ve o kutsal formayı almak istiyorum. Yardımcı hocalarımdan da Allah razı olsun, bu sezon benim için çok iyi geçiyor. Takım olarak çok iyi arkadaşlık var, maddi açıdan olsun, yönetim açısından olsun çok iyi bir kulübüz. Rizespor’un hedefi Avrupa olmalı. Yeni başkanımız da geldi, güzel transferlerde oluyor” İfadesini kullandı.

YÖNETİM DÜŞÜNCESİ

Rizespor’un altyapısından yetişen Emirhan Topçu,  son yıllarda Rizespor altyapısından genç oyuncular neden yetişmiyor? sorusuna karşı şu cevabı verdi; “Bence bu durum yönetimin düşüncesi ile alakalı. Çünkü Trabzonspor olsun, Samsunspor olsun, Altınordu olsun bu kulüpler ‘ben futbolcularımı oynatıp, kendim satayım düşüncesindeler. Hem gelirim daha yüksel olur, giderim daha az olur.’ Düşüncesi içindeler. Bizde o olmadı. Bu olmadığı için bizim gençlerin çalışma ruhu eksik oldu.

YENİ DÖNEMDE GENÇLERE ÖNEM VERİLİYOR

Ben de 6 sezon altyapıda oynadım. Ama dediğim gibi yeni sezonda gençlere çok daha önem verilecektir. Yönetimin altyapıya karşı düşüncesi önemli. Bu iş en yukardan başlıyor diye düşünüyorum. Ben altyapıda hep orta saha oynadım. Geçen sezon Menemenspor’da sol bek oynadım ve o da benim için bir tecrübe oldu. Benim en çok başarılı olduğum ve rahat ettiğim yer ise sol stoper. Şu anda Bülent hocam bana sol stoper de görev veriyor.”

RÖPORTAJ: ALİHAN TELATAR

Editör: TE Bilisim