HEKİMOĞLU FİNALE ODAKLANDI

24 Mayıs Pazartesi günü sahasında oynayacağı müsabakaya odaklanan Lacivert-Kırmızılı ekip ara vermeden hazırlıklarına başlayacak. Kocaeli’den dönen ve bugün yeniden rövanş maçı için antrenmanlarını sürdürecek olan Lacivert-Kırmızılı ekip, iç saha avantajını iyi kullanıp adını finale yazdırmakta kararlı.

TEK YÜREK OLDULAR

0-0’ın rövanşında her türlü galibiyette finale çıkacak olan Hekimoğlu Trabzon, beraberlik ve yenilgiyi aklının ucundan bile geçirmiyor. İlk maçta kontrollü futbolu tercih eden Hekimoğlu Trabzon’da yıldız oyuncu Batuhan Karadeniz çok etkili olamamıştı. Teknik direktör Bayram Toysal, bir başka tecrübeli oyuncu Burhan Eşer’e ilk maçta şans vermemişti. Ancak rövanş maçında Batuhan Karadeniz, teknik adam Toysal’ın en önemli silahı olacak. İç sahada daha agresif ve rakibi rahatsız bir oyun ortaya koymaya çalışacak olan Hekimoğlu Trabzon’da oyuncular da final için tek yürek olmuş durumda.

FİNALİN ADI BELLİ OLUYOR

Spor Toto 1.Lig’de Yarı Final rövanş maçları yarın akşam oynanacak.

Adana Demirspor ve Giresunspor’dan sonra Süper Lig’e yükselecek üçüncü takımın belli olacağı rövanşında İstanbulspor-Altay, Samsunspor-Altınordu maçları oynanacak. İstanbulspor, İzmir’de 3-2 kaybettiği müsabakanın rövanşında evinde oynayacağı müsabakadan turu getirecek bir sonuç almanın mücadelesini verecek. Altay da İstanbul deplasmanında 3-2’lik avantajı değerlendirip adını finale yazdırmak istiyor. Saat 18.00’da başlayacak olan karşılaşma İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanacak.

Karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek. Yarı Final rövanşında diğer karşılaşma ise Samsunspor ile Altınordu ile arasında oynanacak. İlk maçı 1-0 kaybeden Samsunspor evinde oynamanın avantajını kullanarak turu geçmek istiyor. Altınordu da 1-0’lık galibiyetin avantajı ile çıkacağı rövanştan tur ile dönmek amacında. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Turu geçen takımlar Süper Lig’e yükselme adına final maçında karşı karşıya gelecek.

FİLENİN RAKİPLER BELLİ OLDU

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda D Grubu'nda Romanya, Hollanda, Ukrayna, Finlandiya ve İsveç ile tur mücadelesi verecek.2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası grupları için Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da kura çekimi yapıldı. Kurayla 18 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvadaki gruplar belli oldu. Kurada, A Milli Kadın Voleybol Takımı, D Grubu'nda Romanya, Hollanda, Ukrayna, Finlandiya ve İsveç ile rakip oldu. Ay-yıldızlıların grubundaki maçlar, Romanya'nın Kaloşvar şehrinde oynanacak.

TVF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu kura çekiminin ardından değerlendirmede bulundu. Mumcu, “İyi bir kura çektiğimizi düşünüyorum. Grubumuzda ligimizden de tanıdığımız Alexia Carutasu ve Isabelle Haak gibi oyunculara karşı mücadele edeceğiz. Enteresan karşılaşmalar olacak ama grup aşamasını sorunsuz geçmek istiyoruz. Grup aşamasından sonra ise statü gereği B Grubu’ndaki rakipler ile karşılaşacağız. Sırbistan ve İtalya gibi güçlü takımlarla son 4’e kadar karşılaşmayacak olmamız ise bizim için büyük bir avantaj olacaktır” dedi. Şampiyona için gruplar şöyle oluştu;

A GRUBU:

Sırbistan

Azerbaycan

Rusya

Belçika

Fransa

Bosna Hersek

B GRUBU:

Bulgaristan

Polonya

Almanya

İspanya

Çekya

Yunanistan

C GRUBU:

Hırvatistan

İtalya

Belarus

Slovakya

Macaristan

İsviçre

D GRUBU:

Romanya

Türkiye

Hollanda

Ukrayna

Finlandiya

İsveç

GİRESUNSPOR ÖRNEK OLACAK

Giresunspor yönetimi 44 yıllık aradan sonra yeniden yükseldikleri Süper Lig için yoğun bir çalışma içerisine girdi. Yeşil-Beyazlıların Kulüp Başkanı Hakan Karaahmet, “Hem oynayacağımız futbolla, hem de centilmenliğimizle örnek tavırlar sergileyip Süper Lig’e renk katacağız” dedi. Giresunspor’un Süper Lig’de oynamasının şehrin ekonomisine ve turizmine de büyük katkı yapacağını kaydeden Karaahmet, “Daha önce de söylediğim gibi Giresun için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diye konuştu.

AYNI TAVANIN BALIKLARIYIZ

Karaahmet, özetle şunları söyledi; “Doğal güzelliklerinin yanında konuksever insanlarıyla da Giresun herkesin gelmek isteyeceği bir deplasman olacaktır. Bunun yanı sıra şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz esnada komşu kentlerin bize verdikleri büyük desteğe bir kez daha teşekkür ediyorum. Bunu asla unutmayacağız. Bizler komşu kentlerin dost insanları olarak aynı tavanın balıklarıyız. Aramızda elbette rekabet olacak ancak bu rekabet dostluğumuza asla zarar vermeyecek.”

MOROZİUK GİDİYOR BORCHGREVİNK GÜNDEMDE

Transfer çalışmalarını sürdüren Çaykur Rizespor’da mevcut kadrodan birçok oyuncu ile yollar ayrılıyor. Bu isimlerden biri de Ukraynalı sağ bek Mykola Moroziuk. Sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyon kullanılmayacak olan Moroziuk’un yerine Yeşil-Mavililer yeni bir sağ bek bakmaya başladı. Menajerler de hemen devreye girdi. Norveç ligi ekiplerinden Valerenga’da forma giyen 22 yaşındaki sağ bek Christian Borchgrevink’in menajerler tarafından Çaykur Rizespor’a önerildiği ortaya çıktı.

UYGUN KARAR VERECEK

Norveçli sağ bek konusunda araştırma yapacak olan teknik direktör Bülent Uygun’un vereceği karar bekleniyor. Geride kalan sezon Notodden’de kiralık olarak forma giyen ve Valeranga’ya geri dönen 22 yaşındaki sağ bek yalnızca 3 maçta forma giyebildi. Valeranga ile 2023’e kadar sözleşmesi bulunan Borchgrevink’in güncel piyasa değeri 500 Bin Euro olarak gözüküyor. Teknik adam Uygun’un onay vermesi ve ekonomik şartların uygun olması halinde Norveçli oyuncunun transfer edilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim