Yabancı oyuncu kuralının aniden düşmesi olmaz, düşecekse kademeli bir şekilde düşmeli. Önümüzdeki yıllara yaymak lazım
 
Geçen sezon Rize’de oynadığımız Galatasaray maçı bana göre tarihi bir maçtı. O maçta yapılan haksızlıklar bu ligde başka bir maçta olamadı, ben öyle düşünüyorum
 
Ligin son sekiz haftası içinde fikstür gereği daha çok kendi rakiplerimizle mücadele edeceğiz, bu maçlardan gereken puanları toplayıp, ligde kalacağımızı düşünüyorum
 
Genel olarak bakıldığında kulüplerin ekonomik sıkıntısı çok. Bizim aşırı bir şekilde ekonomik olarak bir sıkıntımız yok ve bu yüzden sporcularımıza her hangi bir indirim talebinde bulunmadık
 
Oğulcan yarın oynayacağımız maçta forma şansı bulur ve iyi oynarsa kendi geleceğini kurtarır aksi taktirde zannediyorum ki Oğulcan Galatasaray’da yedekten kurtulamaz
 
HEYECANDAN UZAKLAŞMIŞTIK

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal memleketi Rize’nin Fındıklı İlçesi Aslandere Köyü’nde, yarın oynayacakları Galatasaray maçına hazır olduklarını dile getirdi.  Korona sürecinde futbol heyecanından uzaklaştıklarını hatırlatan Kartal, “Futbol heyecanının yeniden başlaması gayet güzel olacak. Tabi ligler ne şekilde biter, nasıl olur, bunu bilemeyiz. İnşallah önümüzde sıkıntılı, problemli bir dönem görmeyiz” şeklinde konuştu.
 
TEKNİK HEYET VE FUTBOLCULAR HAZIR

Kartal, “Önümüzde oynanacak olan sekiz haftada şans faktörü biraz daha önde olacak gibi görünüyor. Bazı takımlar sıkıntı yaşayabilir. Bu problemlerin neler olduğunu zaman gösterecek bize. Rizespor olarak bizim ilk maçımız kendi sahamızda Galatasaray takımı ile olacak. Ben Teknik Direktörüm Ünal Karaman ile görüştüm, futbolcularımla görüştüm hepsi hazır” dedi.
 
İYİ HAZIRLANDIK

Rizespor Başkanın Kartal, “Bu süreçte bizim takım daha önceden toparlandı ve çalışmalara başladı. Diğer kulüplere nazaran biraz daha iyi hazırlandığımız düşünüyorum. Galatasaray maçıyla birlikte ligde iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Ligin son sekiz haftası içinde fikstür gereği daha çok kendi rakiplerimizle mücadele edeceğiz, bu maçlardan gereken puanları toplayıp, ligde kalacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
HİÇBİR HAKEM CESARET EDEMEZ

Geçen sezon Rize’de oynanan Galatasaray maçı sonrası yaptığı bir dizi açıklamaları kendisine hatırlatılması üzerine Kartal, “Geçen sezon Rize’de oynadığımız Galatasaray maçı bana göre tarihi bir maçtı. O maçta yapılan haksızlıklar bu ligde başka bir maçta olamadı, ben öyle düşünüyorum. Bundan sonra bu tip hakem hataları olur mu? Ben zannetmiyorum, olmaz. Hiçbir hakem bundan sonra cesaret edemez. Galatasaray’dan bir alacağımız var, bu hafta inşallah o alacağımız alırız, takdir Allah’ındır” dedi.
 
PANDEMİNİN ETKİLERİ NEDENİYLE KATILDIK

TFF’ye sunulan küme düşme kaldırılsın önerisine “evet” dediklerini bu öneriye katılan 7 kulüp içinde kendileri de olduğunu hatırlatan Başkan Kartal, “MKE Ankaragücü Başkanının başlatmış olduğu “ ligde bu sezon küme düşme olmasın” önerisine biz öncü olmadık ama bizde katıldık. Buna katılmamıza en büyük etken de pandemi başlamadan önceki kulüplerin durumu ile şimdiki durumları önemli” şeklinde konuştu.
 
DÜNYA GENELİNDE SALGIN YAŞADIK

Kartal, “O zaman yükselişte olan, hazır olan veya düşüşe geçen kulüpler vardı. Şimdi son 8 haftada ne olacağını göreceğiz. Ben adil bir müsabakaların olmayacağını, sonuçların olmayacağını düşündüğüm için katıldık ve o yedi kulüp arasında yer aldık. Çünkü Dünya genelinde büyük bir hastalık yaşadık. TFF aldığı karara saygı duyuyoruz, inşanla sekiz haftayı iyi bir şekilde bitirerek bu ligi tamamlayacağız. Genel olarak bakıldığında kulüplerin ekonomik sıkıntısı çok. Bizim aşırı bir şekilde ekonomik olarak bir sıkıntımız yok ve bu yüzden sporcularımıza her hangi bir indirim talebinde bulunmadık” dedi.
 
HER ŞEY PARA DEĞİL

Fenerbahçe takımında forma giyen Vedat Muriqi bir sonra ki satışından Rizespor kulübü olarak yüzde 15 pay alacaklarını söyleyen Başkan Kartal, “ Vedat’ın başarılı olmasını çok istiyorum. Başka bir kulübe gidip, gitmeyeceğini bilmiyorum, Eğer Fenerbahçe takımından başka bir kulübe transfer olması halinde bizim o satıştan yüzde 15 pay hakkımız var. Bunun dışında Vedat iyi bir çocuk, başarılı bir futbolcu. Her şeyde para değil, Vedat’ın başarılı olması bizim için bir övünç kaynağıdır” dedi.
 
KURTULUŞ ALTYAPIDA

Ligde yer alan 14 yabancı futbolcu sayısının kesinlikle fazla olduğuna işaret eden Başkan Hasan Kartal, “Bu kuralın aniden düşmesi olmaz, düşecekse kademeli bir şekilde düşmeli. Önümüzdeki yıllara yaymak lazım. Bana göre hiç olmasın derim, yerli oyuncularla oynayalım derim. Zaten önümüzde ki dönemlerde yerli oyunculara daha çok önem verilecek. Her kulüp kendi altyapına önem vermeli. Rizespor olarak bu çalışmanın içindeyiz. Önümüzde ki 3 – 5 sene içinde altyapımız iyi olacak, zaten Rizespor’un kurtuluşu da altyapıdan geçer” ifadesini kullandı.
 
OĞULCAN İÇİN KRİTİK MAÇ

Bu sezon sözleşmesi sonra erecek olan Oğulcan Çağlayan’ın adının Galatasaray ile anılması sorusuna cevap veren Başkan Kartal; “ Ben Oğulcan’ın Galatasaray ile anlaştığını bilmiyorum. Ama eğer Oğulcan yarın oynayacağımız maçta forma şansı bulur ve iyi oynarsa kendi geleceğini kurtarır aksi taktirde zannediyorum ki Oğulcan Galatasaray’da yedekten kurtulamaz” dedi.
 
Alihan TELATAR
 
 
Editör: TE Bilisim