TARAFTAR HAKKINI HELAL ETSİN

Çaykur Rizespor Başkan Vekili Ali Zeki Saruhan önceki gün Çay TV ekranlarında yayınlanan “gol olsun” adlı spor programına telefonla bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. Rize Muhabirimiz, Alihan Telatar ve Selim Denizalp’in hazırlayıp sunduğu programa canlı yayın konuğu olarak katılan Başkan vekili Saruhan, ilk olarak geçtiğimiz sezon takım olarak ligde istenilen performansı göstermediklerinden dolayı Yeşil-Mavili taraftarların haklarını helal etmelerini istedi.
 
YENİ VEDAT’LARI BULMAK LAZIM

Geçtiğimiz sezon birçok talihsizlikler yaşadıklarını hatırlatan Çaykur Rizespor Başkan Vekili Ali Zeki Saruhan sözlerini şöyle sürdürdü, “Hakem hataları, hoca değişikliği, sakatlıklardan dolayı istenilen performansı elde edemedik. Bundan dolayı taraftarlarımızdan haklarını helal etmelerini istiyoruz. Bu sezon bütçe disiplini içinde bir strateji belirledik. Kadro mühendisliğinin bir başka yanı ise yükselmeye hazır yeni genç, yeni Vedat’ları bulmak.” dedi.
 
GÜÇLÜ BİR MALİ YAPIMIZ VAR

Saruhan, “Sponsorlarımızın desteği devam ediyor, güçlü bir mali yapımız var. Her hangi bir kredi borçlanması yapmadık. Yeni sözleşmelerin peşinatları ödendi ve geçen ayın maaş borçlarını da yatırdık. Remy gibi dünya yıldızını kadromuza kattık ve Rizespor’un marka değerini yükselttik. Transferde başta Remy olmak üzere, Mihalak, Fabricco, Donsah, Emir Dilaver, Yassin, Fernando ve son olarak Kızılyıldız takımdan kadromuza kattığımız Dusan Jovancic gibi 8 nokta transfer yaptık. Bu isimler takımın omurgasını oluşturacak isimler.” dedi.
 
1.6 – 1.9 MİLYON EURO KASAYA GELECEK

Saruhan, “Vedat Murig’in Lazıo transferi sonrası Fenerbahçe kulübü ile Rizespor kulüp arasında maddi ilişkiler devam ediyor. Yaklaşık 1. 6 ile 1. 9 Milyon Euro arasında para belirli bir ödeme takvimi sonrası kulübümüzün kasasına girecek olan rakam. Süper lig kulüplerinin yarısından fazlasının gelirleri BDDK’ya 12 yıl borçlanmış durumdalar. Birçok takım transfer yapamadı Fenerbahçe takımı harcama yapmış gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.
 
TRANSFERLERDE MALİ DİSİPLİNE UYDUK

Saruhan, “Biz Çaykur Rizespor kulübü olarak çok ciddi mali disiplin altında transferimizi yaptık. Gelirler ve giderler hanesi denk bir terazi içinde sürekli bu transferleri yaptık. Kulübün krediye bulaşma riski yoktur. Engin Bakdemir ve Nadir Çiftçi transferlerinde Engin’e 40 Bin Nadir’e 150 bin maaş ödendi. Bu futbolcular daha fazla forma şansı bulmaları adına başka kulüplere gittiler. Başkan Hasan Kartal’a ve diğer Başkanlara da kulübe yaptıkları destekler içinde teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
UMAR İKİNCİ YARIDA KATKI SAĞLAYACAKTIR

Saruhan, “Aminu Umar’ın bonservisi bizde ve ikinci devre tekrar kadroya gireceğini düşünüyorum. Diğer kadro dışı kalan iki oyuncu Dimitris ve Dimaonde ile sezon sonu sözleşmesi sona erecek oyuncular. Eski takım kaptanı Orhan Ovacıklı’nın gönderilmesi teknik direktör Tomas’ın tasarrufu doğrultusunda olduğunu düşünüyorum. Orhan son derece takıma abilik etti ve takıma kalmasını arzu ederdik, inşallah yeni takımında başarılı olur.
 
TRANSFERLERİN TAMAMINI TOMAS YAPMADI

Transferler hakkında da açıklamalarda bulunan Saruhan, “Bu transferlerin yüzde yüzünü Tomas yaptı diyemem. Bazı transferlerde gündeme gelen oyuncunun daha önce yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle risk alamadık. Hocanın Network’u çok geniş ama bunun dışında sportif arkadaşların networklarından da yararlandık. Bologna takımından kiralanan Donsah‘a 350 bin Euro ödedik. Bu futbolcunun bir milyon Euro’sunu kulübü Bologna takımı karşılıyor.” şeklinde konuştu. 
 
RİZESPOR’U DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAĞIZ

Saruhan, “Birlik beraberlik adına şehrimizin markası olan Rizespor’u çok daha iyi yerlere taşımak istiyoruz. Özellikle altyapı tesislerini biran önce bitirmek, hizmete açmak, Türk futboluna yeni genç oyuncuları kazandırmak en önemli hedeflerimizden biri. Bu hizmetler ve gelecek olan başarı bizim yorgunluğumuz alır, mutlu eder” cümlesini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim