Siyah-Beyazlılar’ın golü bulduktan sonra üstüne daha fazla gelmesiyle arka arkaya pozisyonlar bulan Leipzig, Tolga duvarını bir türlü aşamadı. Adeta uçanı kaçanı kurtaran 34 yaşındaki eldiven hakkında yapılan eleştirilere de bir anlamda yanıt verdi.

Bir gol yemesine rağmen Almanlar’ın en az 10 net pozisyonunu çıkaran Tolga Zengin müthiş bir istatistiğe imza attı...

‘Bu kaleciyi geçemiyoruz’

Tolga Zengin kurtarışlarıyla Leipzigli futbolcuların ve taraftarların sinirlerini bozarken, maçın ikinci yarısı oynanırken kulübün resmi Twitter hesabından da ilginç bir paylaşım yapıldı. 

Tolga’nın Kampl’a da gol izni vermediği bir pozisyonun ardından Leipzig Kulübü, “Kevin Kampl da Tolga Zengin’e takıldı. Bu kaleciyi geçemiyoruz” ifadelerini içeren bir mesaj gönderdi.

Öte yandan Leipzig sosyal medya hesabından Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'in başarılı kurtarışları sonrası işte bu paylaşım yapıldı.

Tolga Zengin, yaptığı 10 kurtarışla Şampiyonlar Ligi’nde bir maçta en fazla kurtarış yapan kaleci oldu. Başarılı eldiven ayrıca Devler Ligi tarihinde bir maçta en fazla kurtarış yapan Türk kaleci unvanını da aldı. 

Fenerbahçe forması giyen Rüştü Reçber, 19 Ekim 2004’te Lyon maçında 9, Sinan Bolat da 20 Ekim 2009’daki Olympiakos - Standart Liege mücadelesinde 9 kurtarış yapmıştı.

Kurtarışlarıyla maça damga vuran Tolga Zengin, şöye konuştu: "Kaç yaşına geldim artık. Kendimi göstermek gibi bir amacım olmadı. Ben işimi yapmaya çalışıyorum. Kişisel olarak bir değerlendirme yapmayacağım. Ne zaman forma şansı geleceği olmaz."

"Bugün (dün) takım olarak çok iyi mücadele ettik. Herkes yüreğini ortaya koydu. Nasıl oynamamız gerektiğini biliyorduk. Şampiyonlar Ligi’nde tecrübe daha ağır basıyor. Başkanımız sağ olsun buraya oyuncu alırken karakterine bakarak alıyor."

"Sivri adam alınmıyor. Burada bir aile ortamı var. Kimse forma derdinde değil. Dert etmemek mümkün değil, üzülüyorsun. Ama yerine oynayan bir arkadaşın var, Fabri var. O da iyi oynadığı zaman mutlu oluyor. Bu takımın başarısı.”
 

Editör: TE Bilisim