Cevahir’de Bir Trabzonlu
 
Trabzonluların başarı öyküleri İstanbul ve Marmara bölgesini sarmış durumda. Nereye giderseniz gidin karşınıza bir Trabzonlu çıkıyor. Maltepe Cevahir Otel’den içeri girdiğimizde de bizi Şalpazarlı Alp Öztürk karşıladı.
 
Babası Şalpazarı Çamkiriş köyünden. İyi derecede ingilizce bilen ve Cevahir otelin resepsiyonunu yöneten isimlerden biris olan Alp Öztürk’ün ilginç bir hayali de var: ‘Bütün birikimimi motora harcadım O motorla birlikte Karadeniz turu yapacağım ve kendi köyüme de çıkacağım.’Çok sempatik olan Alp Öztürk’ü tebrik ediyoruz.
 
Eyüboğlu’ndan 2.Kitap
 
Önce futbol ardından da ilaç sektöründen emekli olduktan sonra kitap yazımlarına başlayan ve ikinci kitabını ‘Annemin şarkıları’nı da tamamlayarak çıkaran Turan Eyüboğlu 9 Mart tarihinde Zrlu Grand otel’de imza günü yapacak.

Zorlu Otel’de kitapseverler ve dostlarıyla buluşacak olan Eyüboğlu’nu tebrik ediyoruz.
 
Büyükkol Sahada
 
Bağımsız Türkiye Partisi’nin Trabzon Ortahisar’da meclis listesinin 1.sırasında yer alan Yüksel Büyükkol çalışmalarına devam ediyor.

Ömer Turan’ın başkan adaylığında mahalleleri arşınlayan Büyükkol, Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş ve Başkan adayı Ömer Turan’a liste 1 için teşekkür etti. Fatih mahallesinde çalışan Büyükkol’u kutluyoruz.
 
Erdoğan’a Önemli Görev
 
Hasan Erdoğan… Yeniden Refah Partisi Köprübaşı İlçe Başkanlığına atandı.

50 genç arkadaşıyla partiye katılan AK Parti eski ilçe Başkanı Yüksel Erdoğan’ın oğlu hasan Erdoğan’ın görevlendirmesini bizzat Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptı. Seçimden sonra partinin üye sayısının artacağını söyleyen Erdoğan, kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür etti.
 
CHP Eski İlçe Başkanı Akşan Yasa Boğdu
 
Trabzon siyaseti ve sporu aldığı acı bir haber ile yıkıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat Kadın Kolları Eski Başkanı ve Trabzonspor efsane futbolcusu Lemi Çelik'in de ablası Leyla Akşan hayatını kaybetti. 
Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle uzun süre tedavi gören Akşan için bugün kavaklı rahman camiinde tören düzenlendi.

Törene çok sayıda kişi katıldı. Törende Akşan'ın ailesi taziyeleri kabul ederken, hastalığı süresince yanından bir dakika bile ayrılmayan kızının ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. 3 Mart pazar günü hayatını kaybeden Leyla Akşan'ın 4 Mart doğum günü olduğu öğrenildi.
 
TTSO Seminerlerine Devam Ediyor
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) e-ticaret ekosistemini geliştirmeye yönelik çalışmaları kapsamında bir panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, global dünyada ticaretin giderek elektronik ortama geçtiğini ve firmaların bu sürece ayak uydurmalarının önemini anlattı.

Trabzon’daki mevcut e-ticaret hakkında da bilgi veren Serdar, TTSO olarak amaçlarının daha çok firmanın bu ekosistem içerisinde yer almasını sağlamak olduğunu belirtti. Iyzico firmasından Pamir Yanık ise e-ticaretin şimdiye kadarki gelişimini ve bundan sonraki atılımını sağlayacak olan en önemli bütünleyici etkinin kesinlikle ödeme sistemleri ve alternatif modeller olduğunu belirtti. 2011 yılı sonrası e-ticarete gösterilen ilginin büyümesiyle firmaların da kendileri için alternatif ödeme sistemleri ve modelleri aramaya başladığını belirten Yanık, E-ticarette ödeme sistemleri ve alternatif modellerin bu ihtiyaçtan yola çıkarak geçtiğimiz yıllar içerisinde geniş bir yelpazeye ulaştığını anlattı. Katılımcıların sorularını cevaplayan Yanık, TTSO ile işbirliği geliştirmeye açık olduklarını belirtti.
 
Sokak Hayvanlarını Koruma Aracı Hizmette
 
Akçaabat Belediyesi; yaralı, zor durumdaki ve sağlıksız sokak için ‘Sokak Hayvanları Koruma Aracı’ oluşturdu.  7/24 hizmet verme hedefi ile oluşturulan ‘Sokak Hayvanları Koruma Aracı tam donanımlı hale getirilerek hizmete başladı. Sokak Hayvanları Koruma Aracı ile sahipsiz ve sağlıksız sokak hayvanları toplanıyor; Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülerek aşılar ve küpeleme işlemeleri gerçekleştiriliyor ardından tekrar alındığı yere bırakılıyor.

Sokak hayvanlarına verdiği önemi vurgulayanAkçaabat Belediye Başkanı şefik Türkmen, “İnsana olduğu kadar hayvanlara da hizmet vermemiz gerekiyor. Oluşturduğumuz Sokak Hayvanları Koruma Aracı ile yaralı, zor durumdaki, sahipsiz ve sağlıksız hayvanları yardım eli uzatıyoruz.” dedi.
 
Halk Eğitimci Yalçın Kırkoç Vefat Etti
 

İkizdere Halk Eğitim Müdür Yardımcılarından Yalçın Kırkoç geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. 2 Yıl önce İkizdere Halk Eğitim Müdürü Yardımcısı iken emekli olarak Yurtdışında Afrika’da bir firmada yönetici olarak çalışmaya başlayan sevilen başarılı Halk Eğitimci Giresunlu hemşerimiz Yalçın Kırkoç geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Uzun süre İyidere İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünde Öğretmen olan eşi ile birlikte çalışarak İkizdere’ye tayinle gelen Yalçın Kırkoç burada 2 sene görev yapmıştı. Kırkoç’un eşide halen öğretmen olarak Adana’da görev yapıyor. Yalçın Kırkoç’un cenazesinin Adana’da toprağa verileceği öğrenildi.
Editör: TE Bilisim