3 AYRI KATAGORİ

Pandemi öncesinde il nüfusuna oranla okul sporları turnuvalarına en fazla sporcu ile katılım yapan illerin başında gelen Trabzon’da 2021-22 Eğitim-Öğretim dönemi Okul Sporları müsabakaları, onlarca branşta yüzlerce okul ve binlerce öğrencinin katılımıyla başladı. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle basketboldan atletizm ve eskrime, okçuluktan badminton ve voleybola, yüzmeden cimnastiğe kadar çok sayıda branşta yapılacak olan turnuvalar, minikler, yıldızlar ve gençlerde olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenecek.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

Trabzon’un sadece futbol değil, onlarca branşta ulusal-uluslararası arenada önemli başarıların elde edilmesi ve halkın ilgisi nedeniyle önemli bir spor kenti olduğuna vurgu yapan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “İlimizde, spor tesisleri konusunda son derece önemli yatırımlar yapıldı, Karşılığında her yaştan insan, yapabileceği herhangi branşta spor yapma olanağına kavuştu. Tesislerimizde her yaştan insan birçok branşta spor yapabiliyor. Okul Sporlarına ilginin artması da çok önemli. Spor yapan çocukların derslerinde de başarılı olduğu kanıtlanmıştır” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Okul Sporları yeni döneminde ilk turnuvanın, 22 ortaokulun katılımıyla dart branşında başladığını ifade eden Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Çebi, “Türkiye genelinde okul sporlarına katılımın en fazla olduğu illerden biri Trabzon. Yoğun ders programları arasında ilkokul, ortaokul ve liseli öğrencilerin hem stres atmaları ve hem de yarışma keyfini yaşayıp yeni arkadaşlar edinmeleri açısında bu turnuvalara büyük önem veriyoruz. Katılımın yüksek olması bizi mutlu ediyor. Bu anlamda okul idareleri, öğretmenler ve velilerin olumlu tutumları çok önemli, onlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim