BASKIYI KIRDI

Geride kalan sezonda 44 yıl sonra yeniden yükseldiği Süper Lig’de kalma başarısı gösteren Giresunspor, 2022-2023 sezonuna sahasında Adana Demirspor’a 3-2 mağlup olarak başlamıştı.

Çotanaklar ikinci hafta maçında dün akşam İstanbul’da İstanbul’da Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya hızlı ve baskılı başlayan Galatasaray’da, 2’nci dakikada Oliviera’nın kullandığı serbest vuruşta top üst direkten döndü. 13’üncü dakikada ise Kerem’in vuruşunda kaleci Onurcan mükemmel bir kurtarışa imza atarak gole izin vermedi. İlerleyen dakikalarda artan Galatasaray baskısına iyi direnen Giresunspor, Sainz ve Bajic ile de rakip kalede tehlike oluşturmaya çalıştı. Ancak iki takımın çabası da gol getirmeyince ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

SAİNZ 3 PUANI GETİRDİ

İkinci yarıya daha atak başlayıp oyuna ortak olan Giresunspor, geliştirdiği ani ataklarla Galatasaray kalesinde pozisyonlar buldu. Ancak bu pozisyonları golle sonuçlandıramadı. 76’ncı dakikada Giresunspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan koşu gösteren Hayrullah şutunu çekti ancak top kaleci Muslera’da kaldı. Giresunspor, sabırlı oyununun karşılığını golle aldı. 77’nci dakikada Abdülkerim’in geri pasında defansın hatasını affetmeyen Sainz, Muslera’yı çalımlayarak topu Galatasaray ağlarına gönderdi ve takımını öne geçirdi: 1-0. 81’inci dakikada gecenin yıldızı Onurcan, Seferovic’in kafa vuruşunda gol izni vermedi. Karşılaşmanın geride kalan dakikalarında başka gol olmayınca Giresunspor, Galatasaray deplasmanından üst üste ikinci kez galip gelerek ligdeki ilk galibiyetini aldı.

STAT: Nef Stadyumu

HAKEMLER: Kadir Sağlam**, Abdullah Bora Özkara**, Mustafa Savranlar** 

GALATASARAY: Muslera**, Boey**, Nelsson**, Abdülkerim**, Van Aanholt** (Dk. 78 Kazımcan**), Midtsjö**, Oliveira** (Dk. 61 Lucas Torreira**), Emre Akbaba** (Dk. 46 Gomis**), Yunus** (Dk. 78 Mertens**), Kerem**, Seferovic**

GİRESUNSPOR: Onurcan***, Hayrullah***, Sergen***, Perez***, Alper***, Mejia***, Traore***, Savicevic*** (Dk. 63 Murat Cem***), Serginho***, Sainz*** (Dk. 82 Rahmetullah***), Bajic***

GOLLER: Dk. 77 Sainz (Giresunspor)

SARI KARTLAR: Oliveira, Van Aanholt (Galatasaray), Sainz (Giresunspor)

Editör: TE Bilisim