Küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen iki ekibin maçında karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı ev sahibi Giresunspor’dan geldi. 4.dakikada Zeki’nin verdiği topu alan Flavio rakip oyuncuları geçerek hızlı bir şekilde Diabate'ye topu gönderdi. Diabate ceza yayından yaptığı vuruşta top direğin yanından auta çıktı. 12.dakikada Tyler Boyd takımını 10 kişi bıraktı. Kanadalı oyuncu, merkezden ceza sahası içerisine doğru girmek isteyen Diabate’yi düşürdü ve hakem Erkan Özdamar bu pozisyonda Boyd'u kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. Geride kalan dakikalarda iki takımın da atakları sonuç vermedi ve ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Alihan TELATAR'ın maç yorumunu okumak için tıklayınız...

İkinci yarının ilk tehlikeli atağı ise Rizespor’dan geldi. 47.dakikada Selim Ay’ın ceza sahası yayı içerisinden çektiği şut, kaleci Okan Koçuk’ta kaldı. 50.dakikada Traore’nin çektiği sert ve tehlikeli şut az farkla üstten auta çıktı. 62.dakikada gelişen Giresunspor atağında Diabate ceza sahasında topla buluştu ve topu altıpas içerisine çevirdi. Topa ters bir yapan Selim Ay, topu kendi ağlarına gönderdi ve Giresunspor bu golle öne geçti: 1-0. 79.dakikada Yeşil-Beyazlı ekip Sergio ile önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Ceza sahası içerisine giren Brezilyalı oyuncu topu müsait bir durumda üstten auta gönderdi. 87.dakikada Balde kaleci Gökhan Akkan’la karşı karşıya kaldı.

Bu oyuncunun çektiği şutta kaleci Gökhan başarılı bir kurtarışa imza atarak farkın 2’ye çıkmasını önledi. 90+4.dakikada Champness ceza sahası dışında topu çaldı, ceza sahası içerisine girerek kaleci Gökhan Akkan’ı çalımladı ve topu boş ağlara gönderdi ve farkı 2’ye çıkardı: 2-0. Karşılaşma da bu skorla sona erdi. Giresunspor bu sonuçla evindeki ilk galibiyetini alarak üst üste ikinci galibiyetini elde etti ve puanını 8’e yükseltti. Çaykur Rizespor ise Hamza Hamzaoğlu’nun takımın başına geçmesinin ardından çıktığı üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu ve 1 puanda kalarak ligin son sırasına demir attı.

STAT: Çotanak Stadı

HAKEMLER: Erkan Özdamar**, Hakan Karabalcık**, Candaş Elbil** 

GİRESUNSPOR: Okan**, Diarra**, Zeki**, Perez**, Emre** (Dk. 67 Aziz Behich**), Traore** (Dk. 67 Sankhare**), Diabate***, Flavio**, Suleymanov** (Dk. 74 Pelupessy**), Serginho** (Dk. 82 Champness*), Umut Nayir** (Dk. 82 Balde*)  

RİZESPOR: Gökhan**, Holmen**, Selim**, Cemali**, Djokovic** (Dk. 70 Baiano**), Boyd?, Boldrin**, Dabo**, Umar Aminu** (Dk. 83 Eren Karadağ*), Sabo** (Dk. 70 Deniz**), Bolasie**

GOLLER: Dk. 62 Selim Ay (k.k), Dk. 90+4 Champness (Giresunspor)

KIRMIZI KART: Dk. 12 Boyd (Çaykur Rizespor)   

Editör: TE Bilisim