YENİ OYUNCULARIMIZ ÇABUK UYUM SAĞLADI

Yeni sezon hazırlıklarını Erzurum’da sürdüren Süper Lig’in yeni ekibi Giresunspor’da teknik direktör Hakan Keleş, iyi bir sezon geçirmek istediklerini söyledi. Kamp dönemini ve transfer sürecini değerlendiren Keleş, “1 Temmuz’dan beri Erzurum’dayız. Zaman zaman izin yaptığımız oldu. 31 Temmuz’a kadar buradayız. Kamp yoğun geçiyor. Kampların amacı, mental, taktiksel ve fiziksel olarak lige hazırlanmak. Geçen yıl ki kadromuzu koruduk, yeni takviyelerimiz oldu. Daha da gelecek olan oyuncular var. Onlarla birlikle uyum süreci yakalayıp lige hazırlanmaya çalışıyoruz. En iyi şekilde de hazırlandığımızı düşünüyorum” dedi.

DİABATE İLE ANLAŞMAK ÜZEREYİZ

Keleş şöyle devam etti; “Yeni gelen oyuncularımızın müthiş bir uyumu var. Gelecek olanlar da bir an önce gelirse daha iyi duruma gelebileceğimizi umuyorum. Geçen sezon oynayan 11’imizin büyük çoğunluğunu kadroda tuttuk. Bazı mevkilere oyuncu takviyemiz olacak. Bu dönemde biraz defansif oyuncuları tercih ettik. Ama şimdi daha çok ofansif transfere döneceğiz. Görüştüğümüz, anlaşma aşamasına geldiğimiz oyuncular var, Diabate de bu oyunculardan bir tanesi. Transfer yapmak çok zor. Kulübün şartlarını çok fazla zorlamak istemiyoruz. Önümüzde yaklaşık 3 haftalık bir süre kaldı. Bu hafta içerisinde transferi noktalamak istiyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren tam kadro çalışmaya başlayacağımızı düşünüyorum.”

KİMSEDEN ÇEKİNMİYORUZ

Sezona Galatasaray maçı ile başlayacaklarının hatırlatılması üzerine Keleş, “Fikstüre baktığımızda ligde her takımla karşılaşacağız. Büyük takım, güçlü takım olgusuna girmek istemiyorum. İlk hafta Galatasaray, üçüncü hafta Trabzonspor ile karşılaşacağız. Onlar lige daha hazır şekilde girecekler. Avrupa maçları oynuyorlar. Bu takımlar tabi ki bizden daha fazla hazır olacaklar. Ama iç sahada oynayacağız, taraftar desteği olacak. Taraftarımızın da büyük bir özlemi var. Bizi destekleyecekler. Bu tip maçlarda oyuncuların moral motivasyonu yüksek oluyor. Zor bir fikstür ancak kimseden çekinmiyoruz. En iyi şekilde mücadele edip başarılı olmak istiyoruz” diye konuştu.

LİGE RENK KATACAĞIZ

Ligde kalıcı olmak istediklerini ifade eden Yeşil-Beyazlıların başarılı teknik patronu Hakan Keleş, “Geçen sezon inanılmaz bir başarı elde ettik. İçinde rekorlar barındıran inanılmaz bir hikaye yazdık. Çok büyük zorluklar yaşadık. Ama elbirliği ile müthiş bir uyumla kenetlenerek takımımız Süper Lig’e çıkardık. Bundan sonra Giresunspor hak ettiği değeri daha çok görecektir. Biz bunu başardık, başarmaya da devam edeceğiz. Önemli bir camiayız. Bütün dinamikleri harekete geçirdik. Biz ilk yılımızda güçlü bir takım kurup ligde kalıcı olmak istiyoruz. Renk katmak istiyoruz. Başkanımız inanılmaz özverili çalışıyor. Buna tüm taraftarımız inansın” ifadelerini kullandı.

FUTBOLDA BAZI ŞEYLER DEĞİŞTİ

Oyun sistemleriyle ilgili değerlendirme yapan Keleş, “Avrupa Şampiyonası’nda da gördük, birçok maçta güçlü takımlar bile 1-0’ı yakaladıktan sonra takım savunması yapmaya başladı. Futbolda bazı şeyler değişti. Tamamen fiziksel dayanıklılığa dönmeye ve skorlara göre oynanmaya başlandı. Bizim de bir sistemimiz var. Sistemimize uygun oyuncuları seçtik. Tabi ki ofansif futbolu da oynamak zorundayız. İnşallah istediğimiz oyunu oynatırız diye düşünüyorum” dedi.

TARAFTARLARIMIZI ÖZDELİK

Sezonun ilk maçını seyircileri önünde Galatasaray ile oynayacaklarını ifade eden Giresunspor teknik direktörü Hakan Keleş, “Taraftarlarımız 44 senedir Süper Lig’i bekliyor. Biz de onları çok özledik. Taraftarlarımız tribüne gelemese de geçen sezon bize inanılmaz destek verdiler. Bu sezon onlara güzel bir futbol izlettirmek istiyoruz. İlk maçımızı da sahamızda Galatasaray ile oynayacağız. Taraftarlarımız bize inanmaya ve güvenmeye devam etsin” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim