KELEŞ 11’İNİ ARIYOR

Süper Lig’in ilk haftasında 16 Ağustos Pazartesi günü sahasında Galatasaray’ı konuk edecek olan Giresunspor ilk ciddi hazırlık sınavını Fenerbahçe karşısında verdi.

Çotanak Spor Kompleksi’nde sezon açılışı tarzında gerçekleştirilen hazırlık maçına Yeşil-Beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Giresunspor’da teknik direktör Hakan Keleş, Galatasaray maçında oynatmayı planladığı 11’i Fenerbahçe ile oynanan hazırlık maçında oynatarak oyuncularının durumunu görme fırsatı buldu.

TEMPOLU MAÇ OLDU

Karşılaşma çok tempolu başladı. İlk dakikalardan itibaren iki takımın da atakları vardı. Müsabakanın ilk 10 dakikalık bölümünde daha etkili olan taraf konuk takım Fenerbahçe’ydi. Bu bölümde Giresunspor kalecisi Okan Kocuk, üç net pozisyonda gole izin vermedi. 10.dakikadan sonra ise Giresunspor oyunda dengeyi kurdu. Yaptığı baskı ile Fenerbahçe kalesinde gol arayan Çotanaklar, hücum girişimleriyle taraftarlarını oldukça heyecanlandırdı.   

DURAN TOPLARDA SORUN

Ancak 23.dakikada Fenerbahçe’nin Mesut Özil ile kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde yaşanan karambolde Szalai’nin vuruşunda Okan Kocuk’un müdahalesi yetersiz kaldı ve Giresunspor sahasında 1-0 geri düştü. Beraberlik golü için yüklenen Giresunspor’un 30.dakikada Sergio ile kaydettiği gol ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı. 44.dakikada Serdar Dursun’un golüne engel olamayan Çotanaklar soyunma odasına 2-0 mağlup durumda gitti.

HAKEM PENALTIYI ES GEÇTİ

Müsabakanın ikinci yarısının hemen başında Giresunspor, Sergio ile gole çok yaklaştı. Ancak Brezilyalı oyuncu gol vuruşunu yapamadı. 54.dakikada Pelkas’ın sert şutunda oyuna sonradan giren Giresunspor kalecisi Onurcan gole izin vermedi. Gol için yüklenen Giresunspor, 60.dakikada Pelupessy ile fileleri havalandırdı ve skoru 2-1 yaptı. 69.dakikada ceza sahasına giren Caner Hüseyin, Osai’nin müdahalesi ile yerde kaldı. Çotanaklar penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi. 75’te Valencia skoru 3-1 yaptı.

STAT: Çotanak

HAKEMLER: Furkan Aksuoğlu**,

GİRESUNSPOR: Okan Kocuk* (Dk.46 Onurcan Piri**), Zeki Yavru** (Dk.74 Diarra**), Perez**, Douglas** (Dk.74 Sergen**), Hüsamettin* (Dk.46 Hayrullah**), Pelupessy**, Nalepa** (Dk.61 Erol Can**), Flavio**, Sergio** (Dk.74 Çektar Orhan**), Esat Mala* (Dk.46 Caner Hüseyin**), İbrahima Balde** (Dk.61 Eren Tozlu**)

FENERBAHÇE: Altay Bayındır**, Attila Szalai**, Tisserand** (Dk.78 Zanka*), Novak** (Dk.78 Muhammet*), Gustavo**, Ferdi Kadıoğlu** (Dk.66 Serdar Aziz*), Osayi Samuel** (Dk.78 Sangare*), Pelkas** (Dk.65 İrfan Can*), Zajc** (Dk.65 Mert Hakan*), Mesut Özil** (Dk.78 Samatta*), Serdar Dursun** (Dk.66 Valencia*)

GOLLER: Dk.23 Attila Szalai, Dk.44 Serdar Dursun, Dk.75 Valencia (Fenerbahçe), Dk.60 Pelupessy (Giresunspor)

Editör: TE Bilisim