EKONOMİK KRİZ VAR

Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet, dün Çotanak Spor Kompleksi’nde basın toplantısı düzenledi. Bazı şanssızlıklar yaşadıklarını belirten Karaahmet, Giresunspor’un tesisleşmesi için Spor Bakanlığı’na proje gönderdiklerini açıkladı. Karaahmet, “Giresunspor takımının şu an ki içinde bulunduğu durum puan durumu hesaplarımızla doğru orantılı belki bu puan 2-3-4 daha üzerinde olabilirdik. Bazı şanssızlıklarımız oldu. Giresunspor Kulübünü gerek futbolcusu gerek hocasıyla başarı hikayesi yazmaya devam ediyor. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik kriz içinde ben başkan olduktan başımıza gelmeyen kalmadı. Başkan olduk Covid-19 inanılmaz derecede patladı. Zor zamanlar geçirdik. Bununla beraber ekonomik sorunlar ortaya çıkıyor. İş dünyası büyük sekteye uğradı. Futbolcularla genellikle anlaşmalar döviz kuru üzerinde yapılıyor ve bu kur sabit değil” dedi.

KUR GÜN GEÇTİKÇE ARTTI

Karaahmet özetle şunları söyledi: “Bizim anlaştığımızda futbolcu kur 9 lira seviyesindeydi şimdi 16 lira seviyesinde Bunlar ciddi miktarlar. Giresun şehrinin ekonomik olarak içinde bulunduğu durumu da değerlendirirsek bu miktarlar çok ciddi miktarlar. Giresunspor’un imkanları dar. Daha kısıtlı imkanlarla görev yapıyoruz. Ben geçen sene yenildiğimiz maçta önemli bir maçta sayfasını beğenen bir başkan gördüm. Giresunsporluların takımı bu kulüpte başkanlık yapmış birisi o kulübün sayfasını beğendi. Maalesef böyle bir ortamdayız. Artık şu kıskançlığı bir bırakalım istiyorum. Giresunspor sevgisine sarılalım. Ben yaptım o yaptı bu yaptıyı bırakalım. Giresunspor’u seven milyonlarca insan var. Biz kazanınca inanılmaz mutlu olanlar var. Ben demek Giresunspor demek. Bu kulübün her şeyi şu an benden sorumlu. İyi kötü benden sorumlu.

TARİHİN EN YÜKSEK BORCU

Ben yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber bu kulübü yolunda devam ettirme çabası içindeyiz. Kulübe gelen borçlarla karşılaşıyoruz. Ben bu kulübü aldığımda kur 8 lira seviyesindeydi. Borç 70 milyondu. Bunların hepsi yazılı ve belgeli şeyler. Birçok kulübün borcu artmış biz borç ödüyoruz. 12,5 milyon lira bankaya krediye gitti. Borcumuz 10 milyon daha düştü. Bu borcu ben yapmadım. Benim borcum beni ilgilendiriyor. Eski borcumuzu da ödüyorum. Burada ödenen eski borç tarihin en yüksek borcu. Giresun’da insanları kaybedince daha çok değeri biliniyor. İnşallah benim değerim ölünce anlaşılmaz. Bizim şehrimiz övmeyi çok sevmez ama dövmeyi çok sever.

SPOR SALONUNU AÇTIRMADILAR

Ben geleni 2 sene daha olmadı. Ben 44 yıllık başkan değilim. Bu takımın bir sürü başkanları gelmiş geçmiş. Tahta varsa yine açılır. Borcumuz var onlar da ödenir. Takımı dünya borçla aldık. Kur inanılmaz derecede arttı. Giresunspor’u iyi seviyelere getirmek istiyorum bana engel olmayın. Kötü mü olurdu Giresunspor’a yeni bir tesis yaptırsak. O spor salonunu açtırsak ne güzel olurdu di mi? Giresun içerisinde bazı kötülük üretmeye çalışanlara Allah fırsat vermiyor. Kaybettiğimde ben kaybetmiyorum. Giresun kaybediyor.

PROJE PARASINI GÖNDERDİM

Tesis yapmayı çok istiyorum. Proje parasını da göndermiştim. Cumhurbaşkanımız bu stadı buraya yaptırdı yaptıran herkesten Allah razı olsun. Rica ediyorum Spor Bakanlığı’ndan. Giresunspor’un tesise ihtiyacı var. Proje şu an bakanlıkta. Gençler için bu tesisi istiyoruz. Giresunspor’un kalan maçlarından çoğundan iyi sonuçlarla ayrılacağını ve ligi iyi bir sırada bitireceğimizi inanıyorum. 3’te 3’lük galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz. Engelleri aşarak gidiyoruz. Büyüyoruz. Ben bu şehre yapabiliriz demeyi başardığımız için çok mutluyum.”

Editör: TE Bilisim