DEVREDE EŞİTLİK VAR

Süper Lig’de son haftalarda olduğu başarılı sonuçlarla küme düşme hattından kurtulan ve üst sıralara doğru tırmanan ancak son iki haftada çıktığı Başakşehir ve Hatayspor maçlarından mağlubiyetle ayrılarak taraftarını üzen Giresunspor, dün Ziraat Türkiye Kupası 5.tur maçında deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Tek maç eleme usulüne göre oynanan maça her iki takımda yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Maçtaki ilk tehlikeli atakta golü bulan taraf ev sahibi Antalyaspor oldu. 27’nci dakikada Fredy’nin iyi ortasına iyi bir kafa vuruşu yapan Ghacha, altı pas içerisinde topu Giresunspor ağlarına gönderdi: 1-0. 39’uncu dakikada Giresunspor, Champness ile yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Champness sağ çaprazdan ceza sahasına girerek rakibini çok iyi çalımladı ve kaleci Sousa ile karşı karşıya kaldı. Yeni Zelandalı oyuncunun vuruşunda Sousa gole izin vermedi. İlk yarının geri kalan dakikalarında başka gol olmayınca soyunma odasına Antalyaspor’un üstünlüğü ile gidildi.

SON DAKİKALARDA YIKILDI

İkinci yarıya Giresunspor etkili başlayarak beraberlik golünü buldu. 55’inci dakikada Flavio, Fredy’den topu kaparak Umut Nayir ile buluşturdu. Umut Nayir şık bir vuruşla topu Antalyaspor ağlarına göndererek skorda yeniden dengeyi getirdi: 1-1. 63’üncü dakikada Giresunspor önemli bir ataktan daha yararlanamadı. Sousa ile karşı karşıya kalan Hayrullah, aşırtma bir vuruş yapmak istedi ancak vuruşunda Sousa bir kez daha gole izin vermedi. 75’inci dakikada Fredy ceza sahası sağ çaprazından çok sert vurdu, Onurcan yakın direkte topu kornere çeldi. 87’nci dakikada Antalyaspor bir kez daha öne geçti. Sol kenardan köşe vuruşunu kullanan Güray’ın ortasına iyi yükselen Naldo, zor pozisyonda kafayı vurdu, yan direğe çarpan top Giresun ağlarıyla buluştu: 1-2. Karşılaşmanın geride kalan dakikalarında başka gol olmayınca Antalyaspor, karşılaşmayı 2-1 kazandı ve Giresunspor bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası’na 5.Tur’da veda etti.

STAT: Antalya Stadyumu

HAKEMLER: Fırat Aydınus**, Erdem Bayık**, Cemil Tunç**

ANTALYASPOR: Diogo Sousa**, Bahadır**, Eren**, Kudryashov**, Bünyamin**, Milosevic**, Poli**, Fredy** (Dk. 90 Hakan Özmert?), Wright** (Dk. 60 Enzo Crivelli**), Ghacha**, Gökdeniz Bayrakdar** (Dk. 60 Doğukan Sinik**) 

GİRESUNSPOR: Onurcan**, Douglas** (Dk. 83 Diarra*), Hayrullah Bilazer**, Fatih Yılmaz** (Dk. 46 Zeki Yavru**), Pelupessy**, Flavio**, Sergen**, Serginho** (Dk. 83 Perez*), Champness** (Dk. 62 Suleymanov**), Çekdar** (Dk. 62 Balde**), Umut**   

GOLLER: Dk. 27 Ghacha (Antalyaspor), Dk. 55 Umut Nayir (Giresunspor)

Editör: TE Bilisim